Travel

Notting Hill Boutique Hotel

Amsterdam - De deuren van het Notting Hill Boutique Hotel in Amsterdam zijn vorige maand open gegaan. Een hotel met een knipoog naar hip Londen. Hotel Notting Hill is een viersterren hotel gevestigd aan ‘t Westeinde, tegenover De Nederlandsche Bank. Het concept werd ontwikkeld door de interieurarchitecten van bureau HIP, die zich onder meer lieten inspireren door het historische pand en de elegantie van Coco Chanel.
Hotel Notting Hill wil ‘eigentijds, eigenzinnig en een tikje eigenwijs’ zijn. Het gebouw was ooit een kantoor van een uitkeringsinstantie. HIP heeft de kantoorsfeer laten verdwijnen en Coco Chanel gemixt met die van artistieke Londense levensgenieters. Kunst neemt in het hotel een belangrijke plaats in. Zo werd het beeldmerk Monsieur Notting Hill ontwikkeld in samenwerking met de Franse kunstenaar Gilles Blanchard. Van Monsieur Notting Hill staat een bronzen beeld in de lobby en er hangen schetsen in alle kamers.
De 67 kamers zijn voorzien van airconditioning, LED-televisie, Nespresso-apparaat en luxe badjassen. Restaurant Londen is onderdeel van het hotel, maar er schijnen ook veel Amsterdammers af te komen op de typisch Engelse gerechten. Op de kaart staan wisselende gerechten als fish and chips. Natuurlijk is er ook een echt Engels ontbijt en een high tea.
www.hotelnottinghill.
Notting Hill Hotel, Westeinde 26 Amsterdam

Deel dit artikel
Back to top