Travel

De Windketel

Amsterdam - Vlakbij de Westergasfabriek en de Jordaan vind je een wel heel bijzondere plek om te overnachten in Amsterdam: De Windketel. In dit vrijstaande torentje uit 1897 komen historie en moderniteit bij elkaar.
De Windketel, die in 2003 radicaal verbouwd werd door architect Paul Westerman en voorzien werd van een eigentijds interieur, staat pontificaal op het Watertorenplein. Het achthoekige rijksmonument is geschikt om met zijn tweeën te vertoeven. Daar is ook alles op ingericht. Verwacht hier niet alleen een bed, maar een compleet huis van alle gemakken voorzien. De Windketel telt drie verdiepingen: beneden zijn de entree en de woonkeuken, op de eerste verdieping is de woonkamer en op de derde etage, onder de prachtige houten kap, vind je de slaap- en badkamer.
De Windketel biedt meer dan alleen onderdak. In de volledig uitgeruste woonkeuken (met o.a. een combimagnetron, was- en vaatwasmachine) heb je alles bij de hand om lekker te kokkerellen en intiem te dineren. In de knusse woonkamer is heerlijk relaxen, intens licht en bovendien heb je een waanzinnig uitzicht over de inspirerende omgeving.
De living, die voorzien is van een lichte houten vloer, is modern ingericht met een knalrode bank en alle technische gemakken van nu: een televisie, dvd-speler en muziekinstallatie. Helemaal boven, onder de originele houten kap, vind je de slaapruimte. Naast het comfortabele bed met televisie is er ook de badkamer (met ligbad!) gevestigd.

De Windketel
Watertorenplein 8 c
1051 PA Amsterdam
www.windketel.nl
info@windketel.nl

M 24 hrs
D 24 hrs
W 24 hrs
D 24 hrs
V 24 hrs
Z 24 hrs
Z 24 hrs

Deel dit artikel
Back to top