Travel

Didong

Den Haag - Didong betekent eigenwijs in het Maleis. Restaurant Didong betekent eigenwijs Indonesisch eten, dus nét even anders. Zoals eigenaren Harry en Fleur, die nét niet Indonesisch zijn. Maar dat is misschien juist wel hun kracht. Ze hebben een frisse en nieuwe kijk op de traditionele Indonesische keuken, waar Didong overigens niet op afdingt. Harry begon ooit als afwasser in de keuken van restaurant Kantjil en leerde de culinaire kneepjes van de immer gehurkte en satérijgende kok Muslim. Nu staan en zitten ze weer samen te koken en te rijgen. Maar dan in zijn eigen(wijze) keuken.
Uit die keuken komt een mix van traditionele gerechten, aangevuld met spannende nieuwkomers, waaronder veel vegetarische en visgerechten. Denk in het eerste geval aan klassiekers als rendang, sajor lodeh en loempia semarang. Spannend is de saté ikan, saté van zachte zeewolf, gemarineerd in een lichtpittige ketjapsaus met een fris accent van de djeroek poeroetjes (kleine Aziatische limoentjes). Lekker met kankung katjang, een spinazie-achtige plant die je in de kampong, geserveerd met krokant geroosterde pindaatjes.
De Indonesische keuken is voor ons Nederlanders misschien niet nieuw meer, de eigenwijze benadering van Didong is dat wel. Dat geldt voor het eten, maar evengoed voor de sfeer en het interieur. Verwacht hier geen wayangpoppen en gamalangmuziek, eerder kunstzinnige projecties van zus Mariska op de muur. Voor suf koloniaal rijsttafelen ben je hier ook aan het verkeerde adres. Niks te waxinelichtjes onder smoezelige geblakerde rechauds, gewoon een hoop frisse witte schaaltjes op tafel met lekker eten. Didong verzorgt tevens cateringen en afhalers ontvangen tien procent korting.

Restaurant Didong
2e Sweelinckstraat 115
2517 GW Den Haag
+31(0)70-3649887
www.didong.nl

M closed
D closed
W 17:00 – 23:00
D 17:00 – 23:00
V 17:00 – 23:00
Z 17:00 – 23:00
Z 17:00 – 23:00

Deel dit artikel
Back to top