Travel

CBK

Dordrecht - Het Centrum Beeldende Kunst Dordrecht (CBK) is een actief podium voor hedendaagse kunst en vormgeving in Dordrecht. Het CBK biedt jaarlijks een programma van tentoonstellingen, educatieve projecten en bijzondere activiteiten. Daarnaast is het CBK als opdrachtgever verantwoordelijk voor de kunst in de openbare ruimte, is er een servicebureau voor Dordtse kunstenaars en beheert het CBK een kunstuitleen aan particulieren en bedrijven.
De doelstelling van het CBK is het tonen en toegankelijk maken van eigentijdse beeldende kunst. Dit gebeurt door een breed scala van activiteiten. Door het tonen van ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en design, een educatief programma dat gericht is op het onderwijs, educatieve activiteiten in de wijken, subsidies aan kunstenaars, opdrachten voor kunstwerken in de stad en door het uitlenen van kunst.
Het CBK richt zich voornamelijk op de stad en zijn inwoners. Voor de komende jaren wil het CBK opnieuw zijn rol en plaats bepalen in het culturele klimaat van Dordrecht. Het CBK wil een organisatie zijn die zich vanuit de hedendaagse beeldende kunst actief richt op de stedelijke cultuur. En wel in brede zin: van een bijdrage aan de programma’s van onderwijs en educatie, aan de beleving van de binnenstad, de creatieve economie, de vormgeving van de openbare ruimte, tot en met culturele programma’s voor en met immigranten en de bewoners van de Dordtse wijken.
Het CBK is onderdeel van de sector cultuur van de gemeente, waarin ook de Dordtse musea zijn ondergebracht, schouwburg Kunstmin en het Stadsarchief.

CBK Dordrecht
Voorstraat 180
3311 ES Dordrecht
+31 (0)78 631 46 89
cbk@dordrecht.nl
www.cbkdordrecht.nl

M gesloten
D gesloten
W 12:00 - 17:00
D 12:00 - 17:00
V 12:00 - 17:00
Z 12:00 - 17:00
Z 12:00 -17:00 (alleen eerste zondag van de maand)

Deel dit artikel
Back to top