Travel

Kérastase Instituut

Het in Parijs opgerichtte verzorgingsmerk Kérastase is expert als het gaat om de verzorging van haar en hoofdhuid. Kérastase's producten bevatten o.a. specifieke liposomen en vitaminen die haar en hoofdhuid voeden, vitaliseren en/of versterken. Daarbij staat behalve schoonheid vooral de gezondheid van het haar en de hoofdhuid centraal. Om dergelijke formule, die onder meer ontwikkeld is door het ervaren laboratorium Recherche Avancée L’Oréal, zo optimaal te kunnen toepassen, biedt Kérastase ontspanning in bijzondere instituten.
Zo zijn in een aantal zorgvuldig geselecteerde, vooraanstaande kapperszaken in Nederland in de loop der jaren zogenaamde ‘Kérastase Instituten’ ingericht. In een apart gedeelte van deze salons worden behandelingen op maat gegeven. Ervaren vakmensen maken een analyse van de wensen en eventuele klachten van de klant en geven een uitgekiende, persoonlijke oplossing. Een complete behandeling, van diagnose tot en met verzorging, wordt een Kérastase ritueel genoemd. Een Kérastase ritueel beoogt een gevoel van serene rust, welzijn en welbehagen te geven terwijl geniet van een luxe omgeving. Zo zijn de ligstoelen exclusief ontworpen voor Kérastase door de Italiaanse leverancier Maletti.
De duur van een behandeling in een Kérastase Instituut varieert van 10 tot 45 minuten, afhankelijk van het type en de intensiteit van de verzorging. Het ritueel begint met een uitgebreide haar- en hoofdhuidanalyse. Met behulp van een ingenieuze microscoop die het haar tot maximaal 1000 keer uitvergroot wordt de conditie van haar en hoofdhuid bepaald. Op basis van deze uitkomst en de wensen van de klant kiest de Kérastase advies- kapper een passende behandeling. Wat volgt is een uitgebreide hoofdhuidmassage plus een passende verzorging van het haar. Tot de behandelingsmogelijkheden behoort onder meer een gladmakend ritueel voor droog en weerbarstig haar, een veerkrachtig ritueel voor droog, krullend haar, een spiegelend ritueel voor gekleurd haar en een voedend ritueel voor normaal tot zeer droog haar.
De Kérastase instituten zijn landelijk verspreid. De grootste salon bevindt zich in Grou:

Halbertsmaplein 10
9001 AH Grou
+31 (0)566-623702

M 8:30 - 18:00 uur
D 8:30 - 18:00 uur
W 8:30 - 18:00 uur
D 8:30 - 21:00 uur
V 8:30 - 21:00 uur
Z 8:30 - 13:00 uur
Z gesloten

Deel dit artikel
Back to top