Travel

ConcreteAmsterdam - Het assortiment van kledingwinkel/ kunstgallerie Concrete bestaat uit een combinatie van hoogstaande straatmode en kunstige mode ontwerpen. Juni 2006 opende de winkel een tweede vestiging in de Amsterdamse Spuistraat.
Oprichter van Concrete is Dirk Jongen. Negen jaar geleden vestigde de nu 41- jarige eigenaar Concrete in de Schoolstraat in Den Haag. Met een collectie die te definiëren is als een combinatie van kwalitatief hoogstaande straatmode en speelse, kunstige modeontwerpen, weet Concrete zich al snel te onderscheiden van het overige aanbod aan kledingwinkels. Toen daar in 1999 de verkoop van Urban Vinyl; plastic cultpoppetjes gemaakt door verschillende kunstenaars, aan werd toegevoegd, kon Concrete met recht een platform worden genoemd waarin kunst, mode en straatcultuur elkaar overlappen. Behalve in Den Haag, weet Jongen vanaf deze maand ook in de Amsterdamse Spuistraat een assortiment aan te bieden dat enigszins vergelijkbaar is met toonaangevende modewinkel Colette in Parijs. Zo zijn gelimiteerde uitgaven van Nike schoenen te koop, Pharell's IceCreamlabel, nieuwste collecties van Belgisch modewonder Walter van Beirendonck en streetwear van jonge Nederlandse merken als Gorilli en Addict.
In de kunstgalerie, die alleen in de vestiging in Amsterdam huist, kunnen behalve (jonge) talenten op het gebied van onder meer fotografie en grafisch ontwerp, ook initiatieven van grotere modemerken terecht. De combinatie vormt volgens Jongen een voedingsbodem waaruit nieuwe initiatieven ontstaan. Jongen: 'Door de overlapping van verschillende disciplines probeer ik hedendaagse cultuur in kaart te brengen, ook humor speelt daarbij een belangrijke rol'. Wie naar de website van Concrete surft, weet wat de eigenaar bedoeld. Hans van der Togt, David Hasselhoff en verschillende figuren uit de tienerserie Beverly Hills 90210 prijzen produkten van Concrete aan. En tussen beelden van pasteitjes en gecensureerde pornobeelden staan teksten als: 'Sommige levens lijken voorbestemd om te mislukken. Maar soms, als je het niet meer verwacht, kan de zon weer tevoorschijn komen. Wat je daarvoor nodig hebt, is hoop. En die hoop moet je koesteren als je dierbaarste bezit.'

Concrete
Spuistraat 250
1012 VW Amsterdam
0900- 26627383
info@concrete.nl
www.concrete.nl

M 12.00 - 19.00
D 12.00 - 19.00
W 12.00 - 19.00
D 12.00 - 19.00
V 12.00 - 19.00
Z 12.00 - 19.00
Z 12.00 - 17.00

Deel dit artikel
Back to top