Travel

Wolf And Pack

Amsterdam - Een verdieping met t- shirts en een verdieping met schilderijen: in een smal pand op de Amsterdamse Spuistraat huist kledingwinkel/ kunstgallerie Wolf and Pack. De uit New York afkomstige mede- oprichter en eigenaar Julian Lynn besloot de hoofdstad te gebruiken als internationaal platform voor het communiceren van het gedachtegoed van Lynn en zijn Amerikaanse vrienden. Authenticiteit, een vleugje rebellie maar vooral samenwerking en verbondenheid zijn het uitgangspunt.
Enkele maanden geleden ruilde de Amerikaanse Julian Lynn (27) metropool New York definitief in voor de Nederlandse hoofdstad. De idealen van Lynn en zijn vrienden uit West Village, Manhattan, het stadsdeel waar hij opgroeide, nam hij mee de andere kant van de wereld over. Via Wolf and Pack, een naam die verwijst naar de individuele kracht van een Wolf enerzijds en naar de roedel (pack) waar deze uiteindelijk niet zonder kan anderzijds, wilt hij hun denkbeelden verkondigen. 'Door met onze kunst en kleding enigszins te rebelleren tegen de regels en (on)bewust opgedrongen denkpatronen- reclame, tv e.d.- die deze maatschappij voorbrengt, willen we individuen aansporen hun eigen visie te ontwikkelen, na te denken over de keuzes die ze maken en ze zo nodig herdefiniëren in een omgeving waarin niets moet.' Deze visie wordt geconcretiseerd door t- shirts met daarop bijvoorbeeld de afbeelding van een mitrailleur waaronder de tekst 'C'est ne pas un mitrailleur' of met het logo van Arabisch tv station Al Jazeera op de voorkant. Op de achterkant van dit shirt is de tekst 'If the world is watching CNN, what is CNN watching?' te lezen.
Lynn verkoopt en exposeert behalve de t- shirts van huismerk Wolf and Pack ook kunst, muziek en accessoires van gelijkgestemde kunstenaars. Want, 'uiteindelijk gaat het om het overbrengen van het concept'. Een uitspraak die meteen verwijst naar Lynn's leven in New York. 'Ik ben altijd bezig geweest met het maken van kleding en films met als doel mijn visie over het voetlicht te brengen. Deed ik dat in de VS, net zoals mijn vrienden, op kleine en redelijk onproffesionele schaal, nu doen we dat in de vorm van een fysiek podium dat door samenwerking en synergie veel duidelijker kan communiceren.' Lynn zelf staat elke dag op de vers gelakte houten vloer van dit fysieke podium. Om bezoekers persoonlijk te verwelkomen, maar ook om te inspireren en discusseren, visies en meningen te delen, om elkaar zo tot nieuwe inzichten te brengen.

Spuistraat 232
1012 VV Amsterdam
+31(0)20- 4270786
julian@wolfandpack.com
www.wolfandpack.com

M 13:00 - 19:00
D 12:00 - 19:00
W 12:00 - 19:00
D 12:00 - 21:00
V 12:00 - 19:00
Z 12:00 - 19:00
Z 13:00 - 19:00

Deel dit artikel
Back to top