Travel

Pompstation

Amsterdam - Met café-restaurant Pompstation in het karakteristieke pand aan de Zeeburgerdijk, is Amsterdam-Oost een kosmopolitische hotspot rijker. Het pand is van oorsprong een waterzuiveringgemaal. Inmiddels heeft de venue een dubbelfunctie; de pompen in de kelder staan nog steeds in dienst van Waternet en de verdiepingen daarboven worden gebruikt voor hospitality in de breedste zin van het woord.
UITDAGING De ondernemers achter Pompstation staan bekend om hun drive voor uitdaging. Nicole Disbergen, Laurens Stegge en Ed van Zomeren hebben al veel bijzondere horecazaken in Amsterdam neergezet. Toen dit pand op de markt kwam, zag de horecamakelaar wel potenties in het trio.
INDUSTRIËLE KARAKTER De ondernemers hebben zich bij de inrichting laten leiden door het industriële karakter van het pand. Het gebouw stamt uit 1912 en ze hebben veel authentieke elementen bewaard als ode aan het pand. Zo ook de klokken die het waterpijl aangeven in Amsterdam en in de polder. Het meubilair werd een combinatie van vintage en eigen ontwerp. Tevens werd er een separate rookruimte gecreëerd die door middel van een glazen wand is afgeschermd.
BAR & GRILL Pompstation wordt gepositioneerd als bar en grill, waarbij hoogkwalitatief vlees een belangrijke rol speelt. Zo zijn er keuzes in de bereidingswijze en de bijbehorende saus. Maar ook vis-en vegetarische gerechten zijn te bestellen. Bij wijnen boven de tien euro rekenen ze een vaste opslag van twintig euro. Hierdoor is het mogelijk om hele mooie wijnen voor een zeer aantrekkelijke prijs te drinken.
BREDE PROGRAMMERING Het Pompstation leent zich voor een brede programmering. De ruimte is groot genoeg voor een feest, maar ook intiem genoeg bij kleine gezelschappen. De vide biedt ruimte aan vijftig personen; een interessante plek voor een groep. Ook het terras heeft veel potentieel. Dat ligt met mooi weer de hele dag in de zon.

Pompstation
Zeeburgerdijk 52
1094 AE Amsterdam
+31 (0)20 6922888
www.pompstation.nu

Deel dit artikel
Back to top