Travel

Hotel Kind of Blue

Maastricht - Hotel Kind of Blue is gelegen in de leukste wijk van de stad, Wijck, op twee minuten lopen van het station. Het ligt midden tussen het oude centrum en het nieuwe gedeelte (Ceramique).
Het bed & breakfast hotel is gevestigd in een dubbel oud herenhuis, waar eigenaren Nicole, René en kids ook wonen. Het hotel bestaat uit twee prachtige kamers (‘All Blues’ en ‘So What’ genaamd) en je kunt de luxueuze suite (‘Flamenco Sketches’) boeken. De kamers zijn ontworpen en ingericht door de architect Niek Bisscheroux. Beton en hout zijn de centrale materialen geworden in de ruimtes. Een spannende keuze in een oud huis. Openheid en de symbiose tussen oud en nieuw zijn de centrale thema’s bij het ontwerp van de kamers en dat is weer duidelijk zichtbaar in bijvoorbeeld de keuze voor het behoud van de originele plafonds in combinatie met de Ribbon Chair van Pierre Paulin in de suite. De ruimtes zien er strak uit met hier en daar een kleuraccent, wat een eigentijds gevoel geeft in een oud herenhuis.
De filosofie van Nicole en René is dat gasten zich ten allen tijde op een bijzondere wijze thuis moeten voelen onder het motto “vrijheid, blijheid”. Bovendien vinden ze dat je maximaal moet kunnen genieten van wat de kamer, de gastvrijheid van hen en Maastricht te bieden heeft. Nou dat zal wel moeten lukken! Leuk detail: er wordt wisselend een expositie ingericht van (jonge) kunstenaars.

Kind of Blue
Wilhelminasingel 85-87
6221 BG Maastricht
31(0)43-3101160
www.hotelkindofblue.nl
info@hotelkindofblue.nl

M 24 Hrs.
D 24 Hrs.
W 24 Hrs.
D 24 Hrs.
V 24 Hrs.
Z 24 Hrs.
Z 24 Hrs.

Deel dit artikel
Back to top