Travel

Guten Appetit

Tilburg - Hou je van eigenzinnig, hoogstaand en draagbaar mode- en accessoire ontwerp van Nederlandse bodem? Reis af naar Tilburg en vind in Guten Appetit, behalve de gelijknamige kledinglijn, een keur aan collecties van voornamelijk jonge ontwerpers. Niet alleen leuk, maar ook broodnodig, zeggen oprichters en ontwerpers van het modelabel dat dezelfde naam draagt als de winkel, Suzanne De Jager en Natasja Leenders.
De dames die in 2001 afstudeerden aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem kennen de moeilijkheden van beginnende ontwerpers als geen ander: 'Voor startende mode ontwerpers is het zeer lastig verkooppunten te vinden. Te duur of te ontoegankelijk zijn argumenten die door winkeliers vaak gebruikt worden. Wij denken dat er wel vraag is naar eigenzinnig design van hoog niveau. Door onze winkel te gebruiken als podium voor jonge ontwerpers kan het publiek op laagdrempelige manier kennismaken met hun werk.'
Ondanks de verkoop van circa vijftien verschillende collecties omschrijven de Jager en Leenders, die het achterste gedeelte van de winkelruimte gebruiken als atelier, hun inkoopbeleid als alles behalve onoverzichtelijk. Eigenzinnigheid, intimiteit, draagbaarheid en betaalbaarheid worden genoemd als de overeenkomstige kenmerken tussen de verschillende (kunst)werken.

Guten Appetit
Noordstraat 57
5038 EG Tilburg
+31(0)13-5821772
www.gutenappetit.nl
mode@gutenappetit.nl

M Closed
D 11:00 - 18:00
W 11:00 - 18:00
D 11:00 - 21:00
V 11:00 - 18:00
Z 11:00 - 17:00
Z Closed

Deel dit artikel
Back to top