Travel

Nukuhiva

Amsterdam - Mode met een missie. Klinkt vooruitstrevend. De wereld van Floortje Dessing in een nieuw winkelconcept: betrokken, verantwoord maar ook leuk, hip en stylish: dát is Nukuhiva. De presentatrice van het succesvolle reisprogramma opent aanstaande woensdag haar eerste Nukuhiva-winkel in Amsterdam, vernoemd naar een van de mooiste eilanden in de Polynesische archipel.
In deze kosmopolitische store vind je de beste en hipste Fair Trade en Fair Wear kledingmerken van dit moment, waaronder het kledinglabel Edun van Ali Hewson, de vrouw van U2 zanger Bono. Maar in de winkel aan de Amsterdamse Haarlemmerstraat vind je ook Floors eigen souvenirs uit alle uithoeken van de wereld én je kunt er natuurlijk ook reizen boeken! Nog een bijzonder aspect aan de winkel is het feit dat een deel van de winst naar Floortjes stichting Share Trade gaat. Met dit geld zullen verschillende onderwijsprojecten in de derde wereld worden ondersteund.
Aan de collectie in de fraai vormgegeven winkel (zelfs de bijzondere vloer is van Nederlands hout met FSC keurmerk!) is te zien dat ook steeds meer nieuwe, trendy kledingmerken volgens de Fair Trade filosofie worden gemaakt. Meest opvallend in dit rijtje is natuurlijk het succesvolle merk Edun, dat door Nukuhiva exclusief in Nederland wordt verkocht. Edun kenmerkt zich door simpele styling, basic kleuren maar met een herkenbare eigen stijl. Maar er zijn nog meer in het oog springende merken te vinden in de Nukuhiva store. Zoals het Nederlandse Kuyichi, het Londense trendmerk Loomstate, de beroemde organische katoenoutfits van Intoxica, en natuurlijk Mady By, de bijzondere verbintenis tussen een aantal Nederlandse labels, waarbij het Fair Wear principe hoog in het vaandel staat. Een ontdekking in de modewereld zijn de retro-outfits van Misericordia uit Peru. In kleine oplages handgemaakt volgens een concept waarbij de lokale bevolking optimaal profiteert van de inkomsten van dit superhippe merk. Naast kleding en souvenirs vind je bij Nukuhiva ook foto's van Floortjes reizen geprint op linnen en is in samenwerking met reisorganisatie Global Discovery zelfs een speciale hoek waar zogeheten 'Nukuhiva' reizen kunnen worden geboekt, stuk voor stuk reizen met respect voor de natuur en de lokale bevolking.

Nukuhiva
Haarlemmerstraat 36
1013 ES Amsterdam
31(0)20-4209483
www.nukuhiva.nl
info@nukuhiva.nl

M 13:00 – 18:00
D 10:00 – 18:00
W 10:00 – 18:00
D 10:00 – 21:00
V 10:00 – 18:00
Z 10:00 – 17:00
Z 13:00 – 17:00

Deel dit artikel
Back to top