Travel

Kaatje bij de SluisBlokzijl - Het restaurant Kaatje bij de Sluis is in de wereld van culinaire kenners een begrip. Michelin sterren kwamen er één voor één maar gingen ook weer.
Toch is het dikke mannetje onlangs weer langs geweest om de kookkunsten te belonen met zo’n fonkelend felbegeerd hemellichaam. Dat eten, dat zit dus wel goed.
Buiten die nieuwe ster, is de inrichting van het restaurant ook opgeleukt met moderne meubels en accessoires. De oubolligheid van vroeger, is totaal verdwenen. Beneden is het restaurant en boven, in de loungebar, kun je bij de open haard of aan de bar je etentje starten (of afronden) met een drankje.
Kaatje is een legende. In alle opzichten. Ooit, heel lang geleden, was Kaatje de babe van Blokzijl. Ze kon heerlijk koken en was een perfecte gastvrouw. Helaas, de jonge schone deerne werd bruut overvallen en bezweek daarbij aan haar verwondingen. De gemene rovers namen niet alleen haar geld, maar ook haar recepten mee. De daders zijn nooit gepakt maar later werd wel beweerd dat haar recepten her en der rondom de Zuiderzee opdoken. Ter herinnering is er destijds op het pleintje bij de sluis een standbeeld voor haar opgericht.
Op dit pleintje vind je ook het bijbehorende hotel met de naam Kaatjes Résidence. Eveneens compleet gerestyled. Er zijn 6 kamers en het toppertje is natuurlijk de bruidssuite waar je zelfs vanuit de jacuzzi uitzicht hebt op het water en de sluis. Buiten op het terras of binnen in de serre kun je je kostelijk vermaken om de activiteiten en blunders in de sluis waar per jaar zo’n 20.000 jachten doorheen varen. Leedvermaak heet dat eigenlijk, maar wanneer je bij Kaatje logeert en bivakkeert, weet je dat iedereen daar stiekem een beetje voor komt.

Kaatje bij de Sluis
Brouwerstraat 20
8356 DV Blokzijl
+31(0)527-291833
www.kaatje.nl
www.kaatjesresidence.nl

M closed
D 18:00-21:00
W 18:00-21:00
D 18:00-21:00
V 18:00-21:00
Z 18:00-21:00
Z closed

Deel dit artikel
Back to top