Travel

Kruisherenhotel

Maastricht - Waar vroeger de monniken verbleven kun je nu slapen, eten, drinken en genieten. Bij binnenkomst zul je verrast zijn door de immense hoogte van het plafond en de glas-in-lood ramen.
De entree van dit voormalige Kruisherenklooster is trouwens ook bijzonder: door een koperen tunnel die al buiten deze oude kerk begint.
Het klooster en de kerk dateren uit de vijftiende eeuw maar van binnen is het vooral een mix van hypermodern met oud. Er zijn bijvoorbeeld heel aparte lichtobjecten van de Duitse kunstenaar Ingo Maurer. En Henk Vos van Maupertuus deed het interieur met ontwerpen van o.a. Rietveld, Philippe Starck en Rietveld.
Er zijn zestig verschillende kamers, allemaal strak en licht ingericht waarbij de ene ruimte soms meer oude kerkelementen heeft dan de andere.
Het ontbijt wordt geserveerd in het zogenaamde schip van de kerk; via een trap kom je op een plateau, precies ter hoogte van de ramen waardoor het licht romantisch gefilterd wordt en je een schitterend uitzicht hebt over Maastricht. Onder dit ontbijtplateau is de wijnbar waar je heerlijk relaxt de lekkerste en meest bijzondere wijnen per glas - maar als je wilt ook per slok - kunt proeven.
Hoewel je hier midden in het centrum van Maastricht zit, is het in de witte ommuurde kloostertuin doodstil. Maar dan wel opgehipt met een gigantische glazen zuil waarin woest water kolkt. En natuurlijk is het in de stad zelf zo eind december prachtig shoppen! Pak die koffers en… op naar Maastricht!

Kruisherenhotel Maastricht
Kruisherengang 19-23
6211 NW Maastricht
+31(0)43-3292020
+31(0)43-3233030
www.chateauhotels.nl
www.kruisherenhotel.nl

Open: 24/7

Deel dit artikel
Back to top