Travel

Blits

Rotterdam - Blits is gevestigd pal aan de Maas, in een door architecte Francine Houben ontworpen horecapand, waarin voorheen de statige Brasserie de Boompjes zat. Vormgegeven naar een concept van de Amsterdamse designer Marcel Wanders laat Blits – Wanders’ eerste project in Rotterdam – zich ervaren als een verrassend ‘Gesamtkunstwerk’. Wezenlijk onderdeel van dit kunstwerk vormen de culinaire creaties van Glyn Stoker chef-kok en bedrijfsleider.
Blits en zinnenstrelend is ook het interieur van de Rotterdamse hotspot. Warme kleuren als geel, oranje en rood zorgen voor een altijd stralend effect. Door de oranje ramen en de spots in het interieur zie je steeds die goudgele gloed, waardoor het lijkt alsof de zon zich hier nooit achter de wolken terugtrekt. Marcel Wanders heeft zich laten inspireren door het theater en het motto ‘zien en bekeken worden’, het Rotterdamse publiek is de hoofdrolspeler deze avond. Zo is de love-suite een absolute eye-catcher. In een grote glanzend rood gelakte box voorzien van een kroonluchter, ligt een rood tapijt en staan twee stoeltjes in de vorm van een hart.
Chef-kok Glyn Stoker laat zich bij het creëren van zijn composities hoofdzakelijk inspireren door de Japanse levenswijze, verlevendigd met invloeden uit voornamelijk Noord-Afrika en Zuid-Amerika. Blits verrast tot in de kleinste details. Zo is er geen standaard menukaart met een indeling naar voor-, hoofd-, en nagerecht. Blits is anders. Wie eet bij Blits bestelt waar hij zin in heeft. Behalve dat de dagelijks wisselende kaart veel dagverse gerechten kent, kan een vegetariër hier ook uitstekend terecht. Stuk voor stuk zijn de culinaire creaties gezonde, verrassende gerechten met rijke smaakinvloeden, door de talentvolle chef-kok met uiterste precisie samengesteld. En stuk voor stuk zijn de gerechten vriendelijk geprijsd. Als je een niet leeggedronken fles wijn hebt, mag je die in een winebag mee naar huis nemen.

Blits
Boompjes 701
3011 XZ Rotterdam
+31(0)10-2829051
www.blits-rotterdam.nl
info@blits-rotterdam.nl

M closed
D 12:00 - late
W 12:00 - late
D 12:00 - late
V 12:00 - late
Z 16:00 - late
Z 13:00 - late

Deel dit artikel
Back to top