Travel

Banks Mansion Hotel

Amsterdam - Het Banks Mansion Hotel is gelegen in het centrum nabij de Amsterdamse ‘Gouden Bocht’. Het hotel bevindt zich in een voormalig bankgebouw op de hoek Herengracht/Vijzelstraat en is na een ingrijpende verbouwing omgetoverd tot een 4-sterren plus hotel. Als inspiratiebron voor het interieur van Banks Mansion hebben Berlage, de Amsterdamse School en Frank Lloyd Wright figuur gestaan. Bij binnenkomst waan je je meteen in een bijzondere mix van authentiek Amsterdams design met eigentijds, rijk uitgerust comfort. Deze weldadige sfeer is ook doorgetrokken in de 51 gastenkamers welke zijn uitgerust met draadloos Internet, airconditioning, LCD TV en een stereo-installatie met DVD-speler. Alle douches zijn van het type Rain Shower hmm het reuze waterval effect..heeerlijk!
In de, naar ontwerp van de Amsterdamse School ingerichte, lounge genaamd ‘The Living’ kun je in de luxe fauteuils voor de openhaard genieten van een drankje, lezen in de diverse internationale kranten en tijdschriften of visitekaartjes uitwisselen met andere zakelijke gasten. In ‘The Kitchen’ wordt vanuit de open keuken een heerlijk uitgebreid ontbijt geserveerd; snel, smakelijk en à la minute bereid. In ‘The Business Corner’ kan men, gezeten achter één van de pc’s, de e-mail ophalen of surfen op het Internet. Vanuit vrijwel iedere hoek heeft men een wijds uitzicht over de Herengracht.
Vanuit de filosofie dat de hotelgast zich in Banks Mansion weer thuis kan voelen en zich dus al het gemak van het eigen ‘thuis’ kan laten welgevallen, lanceert Banks Mansion ‘Back Home’. Bijna alle faciliteiten van het hotel zijn dan ook inclusief: het gebruik van de private bar op de gastenkamer, evenals de hapjes en drankjes in The Living, onbeperkt Internet, ontbijt en onbeperkt gebruik van alle TV- en videokanalen. Daarnaast staat een uitgebreide DVD-verzameling gratis tot de beschikking van de gasten, evenals een uitgebreid portfolio aan magazines.

Banks Mansion
Herengracht 519 – 525
+31(0)020 – 420 00 55
www.banksmansion.nl

Deel dit artikel
Back to top