Travel

Galerie Carla Koch

Amsterdam - In April 1995 maakte de Amsterdamse galeriehoudster Carla Koch haar eerste tentoonstelling aan de Prinsengracht 510, met werk van Henk Wolvers. Galerie Carla Koch is gespecialiseerd in hedendaags glas en hedendaagse keramiek en daarbinnen vooral in glas en keramiek dat verwant is aan of verwijst naar functie en/of vormgeving. Bij voorkeur toont de galerie werk dat een functie kan hebben, maar dat zich ook zonder moeite als autonoom kunstwerk staande kan houden.
De galerie bestaat uit twee in elkaar overlopende ruimtes.De eerste, direct na de entree bevat een grote vitrinewand (10m x 2.50 m x 0.75 m ). Hierin wordt een wisselende stockopstelling getoond. De achterruimte (13m x 4 m) dient als expositieruimte voor wisselende exposities.
Naast tentoonstellingen van kunstenaars die toonaangevend zijn op hun vakgebied, streeft de galerie ernaar ook talentvolle jongeren een kans te bieden hun werk te exposeren. Deze jonge generatie wordt meestal gevolgd vanaf hun eindexamen aan Nederlandse of Belgische academies.
Jaarlijks organiseert de galerie een tiental tentoonstellingen, afwisselend glas en keramiek. Daarnaast presenteert de galerie zich op de KunstRai, Art Rotterdam , Art Twente en pAn Amsterdam en organiseert een tot twee maal per jaar presentaties op andere locaties
In de galerie is een leestafel met een groot aanbod van boeken en catalogi op het gebied van glas en keramiek die ingezien en/of aangeschaft kunnen worden. Ook kun je hier werk aanschaffen middels de Kunstkoopregeling. (Beeld Alexandra Engelfriet)

Prinsengracht 510
1017 KH Amsterdam
www.carlakoch.nl

M closed
D closed
W closed
D 12:00 - 18:00
V 12:00 - 18:00
Z 12:00 - 18:00
Z 1e vd maand

Deel dit artikel
Back to top