Travel

Karel V

Utrecht - Grand Hotel Karel V

Geertebolwerk 1, 3511 XA Utrecht
http://www.karelv.nl/nl

Grand Hotel Karel V is het eerste 5-sterren hotel in Utrecht. Het hotel opende in 1999 de deuren van het volledig gerenoveerde monumentale pand met 10.000 vierkante meter stadstuinen in het centrum van Utrecht,
vlakbij de Jaarbeurs en het Centraal Station. Het hotel beschikt over 91 hotelkamers en suites,
een gastronomisch restaurant, een informele brasserie met terras, gezellige kelderbars en 12 vergader- en banketzalen.
Kamers: 91.
Hotel faciliteiten Algemeen
Parkeergelegenheid, Restaurant, Huisdieren toegestaan, Bar, Receptie 24 uur, Kranten, Tuin, Terras, Rookvrije kamers, Continentaal ontbijt, Liften, Express checkin/checkout, Kluis, Valet-Parking, Verwarming, Bagage-opslag, Ontbijt buffet.
Activiteiten
Sauna, Fitnesscentrum, Solarium, Wandelen.
Diensten
Kamerbediening, Vergaderzaal met voorzieningen, Zakencentrum, Kinderoppas, Wasserij, Stomerij, Ontbijt op de kamer, Strijkservice, Bruidssuite, Internetdiensten, Valutawissel, Souvenirwinkel, Schoenpoets, Lunchpakket, Fax / kopieer faciliteiten.
Locatie/ligging
Stadscentrum, Museumkwartier, Bij treinstation, Park, Bij Beurscomplex.
HotelinformatieIn het historische centrum van Utrecht is het prestigieuze Grand Hotel Karel V gelegen. De realisatie is het gevolg van een opvallende restauratie van de voormalige Landcommanderij van de Ridderlijke Duitse Orde.
Het is de gastvrije traditie van de Ridderlijke Duitse Orde die, in een moderne gedaante, wordt voortgezet in Grand Hotel Karel V. Deze orde, opgericht in 1198, stelde zich tot doel het verdedigen van het geloof en het verzorgen van zieken en gewonden
Eten en DrinkenEen adres met allure en toch vertrouwd. De ideale plek in het hartje van Utrecht om met zakenrelaties of privé te genieten van exquise gerechten en wijnen in een monumentale omgeving. Het restaurant is gevestigd in de voormalige refter van het gebouw, waar de kloosterlingen vroeger zwijgend aten en waar nu geanimeerde tafelgesprekken klinken. In het restaurant proeft u de rijke historie. Keizer Karel V heeft zich hier gewarmd aan de haard waarop trots het keizerlijk wapen, de tweekoppige adelaar, prijkt. In het door de kunstenares Irene van Vlijmen vervaardigde glasmozaïek eren we op eigentijdse wijze Karel V als naamgever van dit restaurant. De stijl van het kunstwerk sluit aan bij de rest van de in empirische stijl ingerichte zaal. Maître d'hotel Johan Kragtwijk en assistent Bertil Daniels en hun bedieningsteam zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Herkenning van en aandacht voor de gasten staan bij hen hoog in het vaandel. Vinoloog van de Wijnacademie Johan met zijn onvolprezen vakkennis zorgt voor de beste combinatie van gerechten en wijnen.
KamerinformatieAlle 91 kamers zijn voorzien van een directe telefoonlijn, fax- en ADSL aansluiting, televisie, broekenpers, minibar, safe, koffie & thee faciliteiten en regelbare airconditioning. Alle kamers hebben een parketvloer. Als hotelgast kunt u gebruik maken van de hotel fitness, solarium en sauna. Een aantal kamers zijn gereserveerd voor niet-rokers.
Napoleontische Vleugel
Tot het complex van Grand Hotel Karel V behoort het 90 meter lange hospitaalgebouw van het voormalige Rijks Militair Hospitaal. De bouw werd in 1823 begonnen in opdracht van koning Willem I. De ziekenzalen zijn op historisch verantwoorde wijze getransformeerd in 39 hotelkamers en 5 suites en voorzien van alle comfort. Alle kamers hebben een uitzicht over de tuinen/binnenplaats. Door de romantische uitstraling zijn de kamers in de Napoleontische vleugel uitermate geschikt voor het vieren van uw huwelijksnacht of voor een weekendverblijf in Utrecht. Door het monumentale karakter van het gebouw zijn alle kamers verschillend van elkaar. Op de vierde etage. beschikken de kamers over een authentiek balkenplafond. De badkamer beschikt over een bads, douche, wastafel, scheerspiegel, föhn, badjassen en badslippers. Alle kamers zijn uitgerust met dekbedden.
Tuinvleugel
De kamers in de Tuinvleugel zijn zakelijk ingericht. De meeste van deze kamers hebben ook toegang tot de balkongalerij. Op verzoek kunnen wij ook een standaardkamer voor u reserveren met twee éénpersoonsbedden.
De zeer royale Executive suites bestaan uit een separate slaapkamer, zitkamer en werkplek met kleine vergadertafel en is hierdoor uitermate geschikt als kleine vergaderruimte.
De omgevingGrand Hotel Karel V is centraal gelegen in Utrecht, op loopafstand (ca. 7 minuten) van het Centraal Station, Beatrixtheater en de Jaarbeurs. Als u de poort van Grand Hotel Karel V uitstapt, staat u in het Museumkwartier, op nog geen 5 minuten lopen van de Dom, diverse musea, gezellige winkelstraten en grachten en vele restaurants, waardoor u zich geen moment hoeft te vervelen.
ReisinformatieVanaf de A2 richting Utrecht
U neemt afrit 8 'Centrum'
Boven aan de afslag gaat u bij de verkeerslichten richting 'Centrum'
Bij de rotonde gaat u rechtdoor en blijft u 'Centrum' volgen
U rijdt langs de Jaarbeurs
Onder het spoorwegviaduct door, gaat u rechtsaf, richting 'Centrum'
U houdt hier rechts aan, richting 'Station'. U rijdt bovenlangs over de Daalsesingel (gaat over in Catharijnesingel), evenwijdig loopt een weg onderdoor. Zodra deze twee wegen bij elkaar gekomen zijn, neemt u de eerste mogelijkheid (bij verkeerslichten) linksaf, richting het Museumkwartier.
Over de brug gaat u direct weer links het Geertebolwerk in (doodlopend), let u op dat u niet het fietspad op rijdt (lijkt de eerste weg links te zijn).
Aan het einde van het Geertebolwerk treft u rechts Grand Hotel Karel V.
Vanaf de A28 richting Utrecht
U volgt 'Centrum' (A28)
Aan het einde van de A28 gaat u bij de verkeerslichten linksaf
U neemt de eerste afrit 'Stadion'
Aan het einde van de afrit gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf 'Centrum'
Vervolg de weg tot de T-splitsing, ga hier linksaf 'Centrum-west'
'Doorgaand verkeer' volgen
Bij de verkeerslichten rechtsaf 'Centrum-West / Maarssen', u rijdt nu op de Catharijnesingel
Eerstvolgende mogelijkheid bij de verkeerslichten rechtsaf, richting het Museumkwartier.
Over de brug gaat u direct weer links het Geertebolwerk in (doodlopend), let u op dat u niet het fietspad op rijdt (lijkt de eerste weg links te zijn).
Aan het einde van het Geertebolwerk treft u rechts Grand Hotel Karel V.
Vanaf de A12 richting Utrecht
U volgt 'Jaarbeurs Zuid'
U neemt afrit 17 'Kanaleneiland'
Aan het einde van de afslag gaat u bij de verkeerslichten richting 'Kanaleneiland'
Volg 'Jaarbeurs'
Bij de eerste rotonde gaat u rechtsaf richting 'Hoograven/Lunetten'
Vóór de tweede brug (geel / blauwe railing) gaat u linksaf de Jutfaseweg op
Vervolg de weg en sla linksaf bij de 2e verkeerslichten
Direct weer rechts onder het spoorwegviaduct door, richting 'Centrum'
Bij de tweede verkeerslichten naar links, u rijdt nu op de Catharijnesingel
Eerstvolgende mogelijkheid bij de verkeerslichten rechtsaf, richting het Museumkwartier.
Over de brug gaat u direct weer links het Geertebolwerk in (doodlopend), let u op dat u niet het fietspad op rijdt (lijkt de eerste weg links te zijn).
Aan het einde van het Geertebolwerk treft u rechts Grand Hotel Karel V
Vanaf het Centraal Station Utrecht
In de stationshal loopt u richting winkelcentrum Hoog Catharijne
Na de pinautomaten van de ABN-AMRO bank gaat u rechtsaf, uitgang Godebaldkwartier.
Aan het einde, onder aan de roltrappen gaat u links af
U steekt de weg de Catharijnesingel over (twee verkeerslichten), gaat vervolgens rechts af (weer verkeerslichten)
Nu blijft u alsmaar rechtdoor lopen tot u links het grote, witte statige gebouw ziet, de hotelvleugel
Bij de poort gaat u links het terrein van Grand Hotel Karel V op.

Deel dit artikel
Back to top