Fashion

Esther Vuijsters - 'Je kan er maar beter om lachen’

Q&A - Esther Vuijsters is een bekende blogger die vorige week haar eerste boek 'Je kan er maar beter om lachen’ presenteerde. Een Q&A met Esther over haar boek.
Waar haal jij je inspiratie vandaan voor je blogs op vrouwonline.nl?
Ik kijk altijd goed om me heen. De ene keer door een roze bril, de andere keer met een verrekijker. Of vanuit een bijzonder perspectief. Ik ben altijd op zoek naar het verhaal achter de alledaagse dingen. Zo schreef ik eens een blog over ‘de problematiek’ rondom het oversteken van zebrapaden (loop je rustig of op een holletje, kijk je recht voor je uit of knik je verontschuldigend naar wachtende automobilisten?). Normaal staat niemand bij die dingen stil, maar op zo’n blog wordt altijd veel gereageerd.
Kan je in het kort vertellen hoe je boek ‘Je kan er maar beter om lachen’ tot stand is gekomen?
In eerste instantie wilde ik de leukste blogs van de afgelopen jaren bundelen. Ik heb een aantal gesprekken met uitgevers gehad en zij adviseerden me er een roman van te maken. Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte vorm, struikelde ik nogal eens over het dagelijks leven en zo is ‘Je kan er maar beter om lachen’ tot stand gekomen. Het is een verhaal over een gewone dingen, op een bijzondere manier opgeschreven. De boodschap? Soms moet je juist níet zoeken om iets te vinden.
Je wordt vaak genoemd als de Nederlandse Bridget Jones. Wat is nou zo typisch voor jou en Bridget Jones?
Ik heb net zo’n coole onderbroek als zij. Nee, grapje. Bridget Jones is – net als ik – geen gefotoshopt model. Ze is de vrouw die ’s ochtends onopgemaakt uit bed komt (en constateert dat ze een ‘bad hair day’ heeft). Door de manier waarop ze met haar zwakke punten omgaat – lees: de humor ervan inziet – komt ze er altijd weer sterker uit. Ik probeer mijn leven ook op die manier te bekijken en schroom daarbij de gênante situaties niet. Dat maakt mij herkenbaar voor andere vrouwen, net als Bridget Jones. En natuurlijk worstelen we beide met onze (nogal flexibele) kledingmaat.
Hoe overtuig je iemand die nog niet zeker weet of je boek meegaat in de koffer, deze zomer, dat dus toch echt wel te doen?
‘Je kan er maar beter om lachen’ is een grappig, relatieverend boek. Het maakt het leven een stuk lichter. Verplicht leesvoer voor iedereen die neigt het leven iets te serieus te nemen, zoals het zo mooi op de achterflap staat.
Tot slot. Wij lazen dat je al schrijfplannen hebt voor de toekomst. Kan je daar al iets meer over vertellen?
Ik heb met zoveel plezier aan het eerste deel gewerkt, ik weet zeker dat er een vervolg in zit!
Esther Vuijsters (1973) schrijft sinds 2000 columns en blogs. Eerst voor Viva, later voor Vrouwonline.nl. In 2009 werd ze genomineerd voor de prestigieuze weblogprijs Dutch Bloggies en eindigde haar weblog bij de laatste vijf in de categorie Beste Weblog.
TenPages.com

Winactie
Good2b mag 5 exemplaren van 'Je kan er maar beter om lachen’ van Esther Vuijsters weggeven. Ga naar de Win!
[IMG01]


Deel dit artikel
Back to top