Fashion

Positieve dichtbundel

Frank Koenegracht - Soms kunnen dichters het zichzelf en de lezers erg zwaar maken. Maar soms vrolijken ze ook de lezer op met nieuwe gedachten over alledaagse dingen. Zo'n lekker positieve dichtbundel komt van de hand van Frank Koenegracht. Hoewel de titel ‘Lekker Dood in Eigen Land’ misschien anders doet vermoeden, zit de sfeer er al gelijk in. De bundel geeft vrolijke en tegelijk slimme kijk op onze omgeving.
Soms zijn het kleine anekdotes van gebeurtenissen die helemaal niet zo poëtisch zijn, maar die Koenegracht slim naar zijn hand zet. Zoals Ready Made, waarin een krantenbericht wordt overgenomen. Soms zijn lekker idiote gedichten van hoe dingen zouden kunnen lopen, zoals twee psychiaters die over de dood van een patiënt concluderen: “hij is meer in het algemeen dood”.
En natuurlijk ook veel gedichten waarin de wereld wordt gezien door de ogen van de poëet, zoals het gedicht Winter:
Het vroor en alles was bevroren, / maar het kleine meer tegenover / het fabriekje walmde een beetje / rond het bord Verboden Te Zwemmen. Het water lag er warmpjes bij, / maar het fabriekje had het koud.
In het boek zijn ook illustraties van de dichter opgenomen. Lekker Dood in Eigen Land van Frank Koenegracht is nu verkrijgbaar in de boekwinkel voor € 19,90.
ISBN 978-90-234-6944-5

Deel dit artikel
Back to top