Fashion

Dag 6: Time flies

Good2b en MissFashionNews go Curaçao - Na een korte instructievideo worden wij in groepen van zes opgedeeld. Aan de gespannen gezichten te zien ben ik gelukkig niet de enige die nerveus is. Zwemmen met dolfijnen is per slot van rekening niet iets wat je elke dag doet. Voordat we het in het water mogen, moeten we zwemflippers aan. Nu was ik vroeger een waterrat, echter heb ik nog nooit met flippers aan gezwommen. Eenmaal in het water merk ik dat mijn gekochte voorgevel een eigen wil van zwaartekracht heeft en in plaats van vooruit tuimelt mijn lichaam achteruit. Omdat het schaamrood op mijn gezicht is af te lezen, stelt de dolfijn trainster een reddingsvest voor. Al had ze gewichten aan mijn voeten willen binden had ik op dat moment ja gezegd, alles om maar enigszins op een normale manier in de zee met de dolfijnen rond te drijven. Het moment dat je een dolfijn op je af ziet komen en hij zachtjes rondjes om je heen draait, wacht totdat je hem aait, is magisch. We spetteren elkaar nat, draaien rondjes en spelen spelletjes met elkaar. Ik ben gefascineerd en terug in de tijd van onbezorgd kind zijn. Een half uur in het afgezette zeebassin voelde als een minuut, dankbaar dat de Dolphin Academy en Curaçao Toeristen Bureau mij deze wereldse ervaring hebben laten meemaken. Alleen al voor deze unieke swim raad ik iedereen Curaçao aan!
[IMG01]


Time flies en net nu ik van mijn jetlag af ben, zitten de 5 dagen zijn erop. Het is onze laatste dag en vandaag bezoeken wij West Punt. Onze eerste stop is bij het immens mooie en oude landgoed van voormalig Miss Curaçao, Nena Sanchez. Nena heeft na haar ‘Miss’ jaren als interior designer gewerkt en vloog voor haar werk de hele wereld over. Eenmaal terug op ‘haar’ eiland raakte zij geïnspireerd door alles wat zij in de natuur om haar heen zag en begon te schilderen. Haar werk staat tentoongesteld in het twee verdiepingen tellende plantagelandhuis Jan Kok Willibrordu. Levensgrote kunstwerken staan rondom het landgoed. Bij binnenkomst zien wij zeer kleurrijke schilderijen van cactussen tot tropische bloemen, palmbomen en godinnen. Via een megasteile trap nemen we ook een kijkje op zolder. Daar is het alsof ik in een horrorfilm terecht ben gekomen. We horen opeens veel lawaai en gefladder boven ons hoofd en met mijn hart in mijn keel kijk ik richting plafond. Het huis dat volgens velen onderdak biedt aan verscheidene geesten geeft ook gratis onderdak aan tientallen vleermuizen die al bungelend hangen aan het houten plafond. Hoe steil die trap met het waarschuwingsbordje ook was, geloof me, ik ben binnen 3 seconden weer op de begane grond.
[IMG02]


We stoppen bij de intens mooie baaien, stoppen voor lunch en eindigen bij de Grote Knip. Wat een adembenemend prachtige plek. Mensen springen van de rotsen in het helder blauwe water en warm van de autorit loop ik richting zee. Een aanrader en een super coole must see hotspot. De laatste dag wordt afgesloten aan de oostzijde van Curaçao. Heerlijk aan het strand bij restaurant Papagayo met een Sauvignon Blanc in mijn hand.
[IMG03]


Ondanks dat de reis enigszins anders is verlopen dan aanvankelijk werd gepland, heb ik het echt heel erg naar mijn zin gehad. Curaçao is een mooi, veelzijdig eiland dat echt voor elk wat wils biedt. De restaurants waren top en mijn reisgezelschap een genot.
[IMG04]


Met een glimlach verlaat ik straks het mooie zonovergoten eiland richting New York, maar niet zonder Suzanna Timmer (Good2b), Curaçao Toeristen Bureau, onze lieve guide Charla Nieveld, mijn leuke (pers) reisgenoten, L*Space swimwear via Agency PR, Biodermal en Sisley Cosmetics Nederland via Glow PR te bedanken. Time flies, ik schreef het al en ik hoop dat jullie mijn allereerste Nederlands reisverslag in samenwerking met Good2b leuk vonden.
Tekst: Nathalie Edelsztejn – MissFashionNews
[IMG05]


Deel dit artikel
Back to top