Fashion

Zwemmen met dolfijnen

Israël: Leisure in Eilat - In het Dolphin Reef in Eilat heb je de mogelijkheid om met wilde dolfijnen te gaan snorkelen of duiken. Een unieke ecologische locatie waar je een groep tuimelaardolfijnen van dichtbij kan meemaken. Ik ga voor de optie snorkelen. We worden eerst door een van de dolfijninstructrices gebrieft. Ze legt uit dat de dolfijnen hun dagelijkse routine hebben in het resort en dat wij als toeristen te gast zijn bij de dieren. Er is dus een gedragsetiquette voor ons. We komen er al snel achter dat dolfijnen knuffelen er niet in gaat zitten. De dieren bepalen zelf of ze contact met je willen of niet.
We krijgen een wetsuit aan en snorkel-gear en verder gaan we in groepjes van drie achter één van de instructrices aan zwemmen. Nog even een paar gebaarsignalen voor onderwater mee en we kunnen naar het strand. Dat de dolfijnen lekker hun gang gaan merken we als snel als we een poging doen om onze zwemvliezen aan te trekken. Twee mannetjestuimelaars zwemmen met een vaart op ons af waarbij we eerst nat gespat worden en ze vervolgens tussen ons door sjezen. Het lijkt op een spelletje van de dieren, maar volgens de instructrice hebben ze even een ‘momentje’. Hopend op contact met de dolfijnen zwemmen we een rondje in het rif. Heel bijzonder om de communicatie (sonor geluiden) tussen de dolfijnen te horen. Onder ons zien we een duikteam een koraalrif bestuderen en verder is het genieten van allerlei vissen.
[IMG01]
Zodra een dolfijn in vizier is, stoppen we even om naar de dieren te kijken. We zien een moeder met jong naast ons zwemmen en dan is er zelfs een fotomomentje van een van de resort duikers, waarbij we om de beurt op de foto gekiekt worden. Hoe charmant zal dat eruit zien. Het dolphin resort is een bijzondere locatie met een bohème uitstraling. Na het duiken kun je door naar de relaxationpools waar je op één van de terrassen kan genieten van het uitzicht op de Rode Zee. Omgeven door botanische tuinen en allerlei ‘huis’dieren - er wonen zo’n twintig katten en ook kippen en een haan op het terrein - waan je je in een chique hippie commune.
[IMG02]
Kijk voor mee info op http://www.dolphinreef.co.il/

Corendon vliegt vanaf dit najaar naar Eilat. De reisorganisatie herontdekt een klassiek vakantieoord voor de Nederlandse toerist. Vanaf 27 oktober vliegt iedere donderdag en zondag een toestel naar de zonnige bestemming in het zuiden van Israël. Corendon biedt zowel strandvakanties als rondreizen naar Jeruzalem en de Dode Zee aan.
Een week lang brengt Good2b je de beste fashion, art en wellness uit Israël. Zodat je weet welke plekken je niet moet missen in het beloofde land.
Informatie bekijken en boeken kan op www.corendon.nl/vakanties/eilat/israel

[IMG03][IMG04]

Deel dit artikel
Back to top