Fashion

Nieuwe hotspot Club AIR

Amsterdam - De nieuwe hotspots lijken nog altijd als paddenstoelen uit de grond te poppen. Zo ook Club Air. Gloednieuw en dus hot! Maar niet alleen daarom nu ‘the place to be’, AIR is waarschijnlijk zo’n club die gewoon blijft! Air heeft op z’n site het volgende: ‘AIR presents tolerance, diversity, creativity, quality and freedom’. Met een site geheel in het Engels om het lekker internationaal te maken. Doet denken aan de iT, maar dat kan ook door de locatie komen natuurlijk (de Amstelstraat – de voormalige locatie van de iT).
Het interieur is van de hand van niemand minder dan de Nederlandse designer Marcel Wanders. Lekker theatraal, prikkelend en groots doch intiem. De initiatiefnemers achter AIR zijn onder anderem Sander Groet (ex ID&T) en Sjoerd Wynia en Niels de Geus (The Good Guyz).
De club bestaat uit twee verdiepingen, onderverdeeld in acht niveaus. De entree bevindt zich op de bovenste verdieping en loopt over in een foyer en garderobe met lockers. Eenmaal binnen is er een uitzicht op de dansvloer, die zich op de onderste verdieping bevindt. . Iedere ruimte heeft een eigen sfeer en beleving, met sensuele vormen! De hippe club biedt ruimte voor 1300 man. Met 3 wc blokken, 5 barren en 2 rookruimtes. Ondanks deze omvang is het doel van AIR dat het er altijd gezellig is. Daarom is de ruimte schaalbaar gemaakt wardoor het er met 300 man net zo gezellig is als met 1300.
AIR focust zich op het ‘clubgevoel’ en dus op sociaal bezig zijn.AIR wil de bezoeker graag blijven verrassen en prikkelen door verschillende disciplines als muziek, design, communicatie en beeldende kunst te mixen. Een luxe club waar ruimte is voor creatief talent. Ontspannen en genieten van de service, lekker muziek en mooie ambiance.
De muzikale programmering van AIR is lekker gevarieerd. De donderdag is een dansavond met elektronische touch. De vrijdag is meer underground met tech-house en techno. Op zaterdag gaat het dak er lekker commercieel af dankzij Dance Department op Radio 538. Nationale en internationale artiesten zullen acte de presence geven. Vanuit de clubavond, wordt één keer per maand het hele radioprogramma opgenomen en uitgezonden, de overige drie avonden wordt er vanaf middernacht “doorgeprikt” naar de club, zodat de dj’s in AIR ook op de radio te beluisteren zijn. Op de zondagen is de programmering meer gevarieerd; van hiphop en disco tot housemuziek. De invulling verschilt van gay-minded avonden, 80’s & 90’s events tot exclusieve dansavonden.
Paar extra pluspunten: Je jas berg je op in een locker, lekker veilig. AIR heeft een volledig geautomatiseerd barsysteem. Alle drank komt uit de centrale drankkelder. Ook het betaalsysteem in AIR is geheel geautomatiseerd. In plaats van contant betaal je er met de AIR card, een opwaardeerbare kaart met een RFID chip. Dit scheelt meer dan 30% wachttijd aan de bar. afsluitbare lockers.
Bij AIR geen gebottelde flesjes water. In plaats daarvan is de club een samenwerking aangegaan met EARTH Water gefilterd leidingwater. Een deel van de opbrengst hiervan komt ten goede aan drinkwaterprojecten over de hele wereld.
Voor meer info kijk je op www.AIR.nl
Alle nieuwtjes en winacties altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je HIER dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Back to top