Fashion

Vlaamse Fixkes

CD - Fixkes is het debuutalbum van Vlaamse band Fixkes dat op 29 oktober uitkomt in Nederland.
'Joenges, maskes, luisterdis! Wette golle wa liefde is?' (Vlaams voor: jongens, meisjes, luister eens, weten jullie nog wel wat liefde is?) Fixkes is zacht, Fixkes is zoet. Fixkes is liefde. Zoals lepeltje liggen. Of 's zondags pistolets halen, samen de zetel in kruipen voor een filmpje, woorden gebruiken als poezewoefke en duifke en gefrustreerd geraken als je poëtischer wil zijn dan dat. Hopen dat de vrouw die je verlaten heeft, daar toch wat spijt van heeft: zo kent Fixkes de liefde ook.
In België stond de eerste single Kvraagtaan zestien weken op nummer 1 in de Ultra Top 50. Dat leverde niet alleen platina op, het was ook de song die het langst op de nummer een positie heeft gestaan.
Niet te moeilijk. Wat melancholisch. Wat hiphop, wat singer-songwriterpop. En zware macho-songs als 'kvraagetaan', 'pistoleke' of 'seuzeke'. Fixkes doet een beetje denken aan ons aller Spinvis. Maar dan Antwerps met een beetje Stabroeks (herkomstplaats van de fikse boys) haar erop. Niet dat ze het warme water hebben uitgevonden, ze willen gewoon een plonske doen in een badje van pakweg Jack Johnson, G.Love, Everlast en Flip Kowlier.
Fixkes bestaat uit Sam Valkenborch (zang/gitaar) en Jan Valkenborgh (drums), Peter Deckers speelt gitaar (en mondmuziekskes), Johan Pauwels doet de bas, de Palmers-piano en Joris van den Broeck percussie en marimba. Een echte boyband dus.
Een lekkere cd om op zondag mee weg te zwijmelen, terwijl je lepeltje-lepelend pistoletjes eet met je geliefde terwijl de zon door de gordijnen prikt. Fixkes komt uit bij Excelsior Recordings en ligt vanaf 29 oktober in de winkel.

Deel dit artikel
Back to top