Fashion

De wansmaak van Haarlem OrdinairHaarlem - Haarlem Ordinair is het festival van de foute smaak. Een sympathieke parodie op het jaarlijkse Haarlem Culinair, festival van de goede smaak. Terwijl enthousiaste culinaire adepten op de Grote Markt tussen de enorme drukte van kraampje naar kraampje schuifelen om zich dranken en spijzen goed te laten smaken, gaat het er even verderop heel anders aan toe: naast goede smaak is er namelijk ook wansmaak en ook die verdient een podium!
Daarom presenteert Club Stalker op vrijdag 3 augustus voor de tweede maal Haarlem Ordinair. Een brute feestnacht waar je gewoon met je handen mag eten en de soep niet zo heet wordt gegeten als 'ie opgediend wordt. Dit wordt een verfijnd verkeerde avondmix van jaren tachtig sound, schlager, oldskool, kneuterige verjaardagspraktijken en bruin café-taferelen waar het bier en de gezelligheid van de muur afdruipt.
Op deze ordi avond kun je met twee muzikale stromingen mee zwemmen. Boven in Club Stalker wordt er een hutspot aan verschillende muziekstijlen geserveerd. Beneden is het 'eten wat de pot schaft' met vette voor- en hoofdgerechten van Joost van Bellen en resident Sven, ondermeer wereldberoemd in Haarlem vanwege zijn eigen Haarlem Beeft avonden.
Joost van Bellen is al jaren Neerlands' bitterballen-grootmeester. Eén van Stalkers favorieten en niet voor niks. Als sinds de jaren tachtig verzorgt hij de muzikale aankleding van de meest uiteenlopende feesten. Daarnaast heeft hij de vetste druipsnor van de hele partyscene (wat ongetwijfeld met de bitterballen te maken heeft). Dat vette geldt overigens ook voor zijn platencollectie. Ouwe disco staat gemoedelijk naast de nieuwste New Rave en alle stijlen ertussen zijn ook in zijn collectie te vinden. Beneden staat het morsige gelegenheidsduo Short & Bald (aka Flexmeister F en DJ Amcor). Twee jongens die hun sporen verdiend hebben als organisators van feesten, muziekjournalist/webredacteur en DJ. Zij brengen een ratatouille van alles wat onder de noemer 'goed fout maar o zo lekker smaakt'. Verwacht een mengeling van Duitse schlagers, vieze rock, vergeten juweeltjes en al die foute nummers uit je jeugd waar je zulke goede herinneringen aan hebt en die je altijd stiekem zo dierbaar zijn gebleven.
Stalker zal deze avond uiteraard omgetoverd worden tot de ultieme tempel van de wansmaak. Om er voor te zorgen dat ook het publiek zich flink uitslooft maak je met een zéér ordinaire outfit kans op een gratis drankje. Dus trek je vergeelde Ausie uit de kast, doe je gouden
ketting om en trek een slonzig hemd aan, maak dit geheel af met een nepsnor en kom in stijl meefeesten. Voor de dames suggereren we blokhakken, plateauzolen, leren minirokjes en veel tijgerprint topjes. Je roze LA Gears, met gevlochten veters die je kocht in de tijd dat ze
hot waren op het schoolplein, mogen natuurlijk ook aan. Haarlem Ordinair is op vrijdag 3 augustus in Club Stalker. Tijden: 00.00 tot 05.00 uur. Entree is €8.

Deel dit artikel
Back to top