Fashion

North Sea Jazz

Rotterdam - Eerder kon je al lezen over het North Sea Jazz Cruiseschip dat na een tocht door de Noord-Europese wateren niet aanmeert in het legendarische en ooit zo flamboyante New Orleans noch in jazzstad New York, maar in Rotterdam, jazzste stad van de wereld. In ieder geval van 13 t/m 17 juli. Het schip vertrekt op 5 juli vanuit Kopenhagen en vaart over de Noordzee en de Elbe, om uiteindelijk aan te meren in Rotterdam. De cruise is een varend optreden van wereldberoemde jazzartiesten, waaronder gastheer Marcus Miller, David Sanborn, en special guest Herbie Hancock.Na aanmering fungeert het cruiseschip als luxe hotel.
Sta je liever tussen de beste stuurlui aan wal, dan kan je op 13, 14 en 15 juli in Ahoy Rotterdam het grootste indoor Jazz festival ter wereld bijwonen. Van traditionele New Orleans jazz, swing, bop en free jazz tot fusion, avant- garde jazz en electronic jazz, nagenoeg elk genre is op het North Sea Jazz Festival vertegenwoordigd. En het houdt niet op bij jazz; ook liefhebbers van blues, gospel, funk, soul, hiphop, r&b, world beat en latin komen er aan hun trekken. Enkele namen die de verscheidenheid illustreren zijn RedNose Distrikt, Elvis Costello, Gym Class Heroes, The Roots, Jamie Cullum, Wende Snijders, Al Green, DJ Maestro van Blue Note Trip, Sly and the Family Stone en Snoop Dog. Letterlijk teveel om op te noemen.
Nieuw onderdeel North Sea Round Town: Joint Souls, podium met jonge soul en jazz. Joint Souls is een podium voor soul en jazz. Zaterdag 7 juli zijn er van 14.00 tot 20.00 uur optredens op de Oude Binnenweg van jonge artiesten die traditionele soul en jazz mixen met nieuwe genres als broken beats, nu soul en hiphop. Dit jaar is er ook een speciaal programma voor jonge jazz liefhebbers: het North Sea Jazz Festival for Kids. Dit muziekspektakel, gecombineerd met workshops en voorstellingen, zorgt voor een swingende, gezellige en leerzame middag.
Behalve muziek is er ook ieder jaar weer aandacht voor een kunstexpositie. In Pakhuis 6 kun je kijken naar een mooie mix van fotografie en schilderijen, collages, zeefdrukken en tekeningen. Naast bekende namen als Easton Davy, Sam Middleton en Paul Bergen bevat de tentoonstelling werk van kunstenaars die nog niet eerder op het festival te zien waren, zoals de Franse beeldhouwer Sam Phil en de Amerikaanse (Rolling Stone) fotograaf Baron Wolman. Met je ticket voor het North Sea Jazz heb je trouwens tijdens de festivaldagen op 13, 14 en 15 juli, gratis toegang tot het NAi, waar momenteel de tentoonstelling Le Corbusier te zien is. Surf voor het volledige programma, tikcets en meer informatie naar North Sea Jazz Festival. Het festival vindt plaats van 13 t/m 17 juli in Ahoy Rotterdam.

Deel dit artikel
Back to top