Fashion

Bla Bla op NDSM terrein

Amsterdam - Oudejaarsnacht was de laatste keer dat er gefeest kon worden in de Internationale Theater Werkplaats (ITW) op de NDSM werf. Putsch sloot hiermee een mooie tijd af, van nachtenlang doorfeesten waardoor de oude vloer van het pand verzakte, en meer dan eens geklaagd werd over geluidsoverlast. Toch betekent dit geen definitief eind aan de nachtelijke uitstapjes naar de Neveritaweg in Noord. Op zeer kleine schaal zullen er weer feesten georganiseerd worden in een bunker tegenover de ITW loods, met op zaterdag 3 februari Bla Bla. Saillant detail: Er kunnen maximaal 150 mensen naar binnen.
Bla Bla is in handen van de Amsterdamse organisatie Rotzooii, opgericht door Daniel Sanchez. Met zijn feesten timmert hij flink aan de weg binnen de minimal scene. Rotzooii biedt een podium aan bekende en onbekende dj’s, en weet haar publiek telkens weer te verrassen met kwalitatief hoogstaande elektronische muziek binnen het minimal genre. Organisator en resident Daniel Sanchez draait al vanaf zijn veertiende. Zijn liefde voor minimal uit zich in energieke sets, goede mix technieken en een soms onconventionele platenkeuze. Naast dat Sanchez op BlaBla zijn platenkoffer tevoorschijn tovert, heeft hij voor verdere muzikale invulling hulp ingeroepen van Boris Werner en Lauhaus, de koningen der Mimimal.
Amsterdam verliest dan wel een culturele vrijplaats, ofwel vrije openingsuren, maar grote events zoals Awakenings mogen nog steeds plaatsvinden. Maar ook de intieme bunker, schuin tegenover de ITW loods, biedt nu uitkomst.
Snel je naar voorverkoopadres Outland aan de Zeedijk om een van de 120 tickets te bemachtigen. Kaartjes zijn €11,99. BlaBla vindt plaats tussen 22.00 en 06.30uur.
(Beeld: courtesy Miles Aldridge & Reflex Gallery Amsterdam)

Deel dit artikel
Back to top