Fashion

Crackhouse vs. Mood Elevator

Amsterdam - Vergunningen, miscommunicaties en tegenstribbelende politieagenten. Het zat de organisatie achter de Stubnitz, maar zeker ook de Nederlandse feestorganisatoren niet mee begin september. Echter dik drie maanden later ligt hij er nog steeds stellig en star te wezen, de Duitse vissersboot zal voorlopig ook nog wel even in de Amsterdamse haven blijven liggen. Nog meer goed nieuws is dat het toentertijd gecancelde Crackhouse vs. Moodelevator een nieuwe datum heeft gekregen, en wel zaterdag 2 december.
Crackhouse is een nieuw concept, voortgekomen uit onvrede over de heersende minimalisering van het Nederlandse clubcircuit. Om te bewijzen dat er meer is tussen hemel en Aarde dan een reeks underscores, hebben Brent Roozendaal, Carlos Valdes en Aron Friedman nu besloten Crackhouse op te zetten. House met ballen is hier het devies, muziek om op los te gaan. Muziek met een geluidsdichtheid van twee bliepjes per minuut is niet stoer. Want: een dansvloer is gemaakt om op te pompen.
Voor haar eerste editie heeft Crackhouse het bovendek van de Stubnitz geclaimed. Te gast is Benny Rodrigues, die in deze underground setting laat zien waarom hij ook weer de beste technodeejay van Nederland is. Crackhouse-oprichters zijn tevens resident. Zonder de inzet en inzichten van Carlos Valdes was Amsterdam de laatste jaren een verdomd saaie stad geweest. Met Soulrock bookings en het succesvolle Vreemd levert Valdes namelijk een ongekende bijdrage aan het culturele leven van de stad. Een andere hoofdstedeling die zich hard maakt voor het Nederlandse nachtleven is Aron Friedman, gewapend met pen (DJBroadcast), microfoon (Le Clic) en platentas (Mono en Traffic). Om nog maar te zwijgen over Nijmegenaar Brent Roozendaal, die als eenderde van de Moodelevator-organisatie en met zijn eigen Lust-avonden de muzikale barrières in Oost-Nederland doorbreekt.
In het onderdek staat Mood Elevator aan het roer. Sinds twee jaar staat deze organisatie garant voor fijne line ups en goede feesten. Hokjesgeest is hen vreemd. Deze avond is te gast niemand minder dan Marc Lansley van het Keulse Substatic. Lansley's maandelijkse avond I'm Electric Baby wordt bij onze Oosterburen landelijk geroemd voor zijn fantastische line-ups en zijn ongeëvenaarde atmosfeer. De andere deejay die hem daar een handje bij helpt is Darko Esser, die met zijn aankomende Ovum-release een Nederlandse mijlpaal heeft bereikt. De live-sectie van Mood Elevator is op de Stubnitz rijkelijk vertegenwoordigd. Nijmegens trots Piet van Dongen neemt plaats achter zijn laptop, en onversneden neotrance is zijn specialiteit, dus je bent gewaarschuwd. Pitto gooit het over een andere boeg met zijn zompige house-meets-techno. Ben Berber en Monokreck complementeren de indrukwekkende lijst namen met een liveset waar je u tegen zegt.
Met andere woorden: Crackhouse vs. Moodelevator slaat meedogenloos terug. Want een industriëlere Sinterklaasviering dan die op de Stubnitz kun je je eigenlijk niet wensen! Crackhouse vs. Moodelevator vindt plaats op zaterdag 2 December tussen 23.00 en 06.00 uur op de Stubnitz aan het NSDM werf op Neveritaweg. Entree is €12.

Deel dit artikel
Back to top