Fashion

MSTRKRFT in Paradiso

Amsterdam - Als je na het zien van dit meest schokkerigst, low-qualilty en qua geluid compleet overstuurde filmpje helemaal hyper achter je computer zit, zin hebt om als een malloot uit je pan te gaan en daar misschien zelfs wel wat verdovende middelen bij in te nemen, raden we je aan nu op de fiets te stappen richting het dichtstbijzijnde postkantoor. Je bestelling klinkt daar als volgt: “ Een maal MSTRKFRT in Paradiso op 7 december alstublieft.” Wees dan meteen even zo snugger om een lidmaatschap daarbij aan te schaffen, zodat je heel parmant langs die onwetende Noodlanding-gangers kunt lopen.
Waar de FCK heeft good2b het nu weer over? Over MSTRKRFT, spreek uit als Masterkraft. OK. Was het ooit heel heel tof om naar Vitalic te gaan, of naar Tiga, en was het echt heel heel cool om naar 2Many DJ’s te gaan (daar Moest je bij zijn), qua Simian Mobile Disco, Justice en natuurlijk MSTRKRFT gaat exact dit verhaal op. Afgelopen zomer stond de act diep in de nacht van zaterdag op zondag op Lowlands geprogrammeerd. Was het terrein rond 03.00uur redelijk verlaten, een half uur later gingen er tentritsen hier en daar open, en plopten daar ineens uitgeruste hipsters en andere muziekliefhebbers uit. Lowlands kon beginnen met MSTRKRFT. Was je niet een van de gelukkigen, geloof ons, haal dan nu echt van te voren je kaartje, want het zal 7 december echt niet zo rustig blijven als met Amsterdam Dance Event toen ineens, zonder aankondiging, als vervanging voor een Kindred Spirits avond, Justice draaide, voor zo’n twintig fanatieke Myspace-rs.
Dit fantastisch Canadees duo bestaat uit producer AI-P en Jess F . Keeler, die je natuurlijk kent als bassist van Death From Above (DFA) 1979. In MSTRKRFT komt die vuige rock van DFA fijn terug in de vorm van elektronische superdansbare robotrock. De briljante heren waren in den beginne zo slim de hotste artiesten te benaderen en deden tientallen grandioze mixen voor onder anderen Bloc Party, Juliette and the Licks, Revl9n, Wolfmother, en reeds naamsbekendheid verworden, brachten ze in juli een album uit. Het album, genaamd The Looks, is vrij van covers en remixen. Kortom, een plus een is vijfentachtig redenen om er donderdag 7 december bij te zijn.
MSTRKRFT vangt aan om 23.30uur, alvorens vindt het optreden van The Long Blondes plaats, en in de tussentijd staat de schaamteloze doch niet-pretentieuze dj en LiveXs- Vice- en ex-Oor- journalist Arnold Scheepmaker de dj booth op te warmen voor een zogenoemde Kill All Hipsters dj-set. Want wij geloven de ‘Hype’ wel Arnold. Entree is €9.

Deel dit artikel
Back to top