Fashion

Eenjarig bestaan De Pudding

Groningen - Van Bellen, Jules Deelder, Lektroluv, Simon Vinkenoog, Meindert Talpa en Def P. Allen stonden deze muzikanten, dichters en dj’s het afgelopen jaar in de Puddingfabriek. In een jaar tijd groeide de media community uit tot het hart van de creatieve stad Groningen. Vrijdag 27 oktober bestaat De Pudding exact een jaar.
Nabij het Groninger Museum en De Oosterpoort, wat dus achter het Centraal Station ligt, is de Puddingfabriek gesitueerd. Een community van organisaties in Nieuwe Media, ICT en architectuur verzamelt zich hier ooit in dit bedrijvenpand, eens de voormalige fabriek van AJP Polak. Nu huisvesten er inmiddels zo’n dertig kleine bedrijfjes en zelfstandigen, van videokunstenaars, journalisten en vormgevers tot aan communicatie-adviseurs, theatermakers, webdesigners en stedenbouwkundigen. Wat de Puddingfabriek zo speciaal maakt is, dat het allen creatieve en flexibele organisaties betreft, die is dat onderling samenwerken en zo kunst, kennis en commercie samenbrengen. Sinds een jaar bevindt zich in de Puddingfabriek een multifunctioneel podium, genaamd De Pudding. De ruimte is geschikt voor maximaal 350 tot 400 bezoekers en heeft vooral een intieme en creatieve sfeer.
Vrijdag de 27e van oktober zal er een borrel gegeven worden voor incrowd ‘Pudding-ers’ met muziek, media en entertainment. Zaterdag overdag kun je een expositie van Anton Corbijn bekijken en ‘s avonds staat er een heel spannende elektro-avond op het programma: Pulpe. Dit is de opvolger van Musik Die Stinkt, en presenteert je zaterdagnacht een topline-up van Bpitchcontrol, Zusdisko, DJ Wesz en Puck. De expo van Anton Corbijn betreft een fotoserie voor SOS Groningen/Drenthe waarbij hij de handen van tien internationale beroemdheden fotografeerde. Corbijn schoot eerder foto’s van U2, Depeche Mode en Miles Davis, momenteel werkt Corbijn aan Control, een film over Joy Division-zanger Ian Curtis.
Een week later, op zaterdag 4 november, wordt de film Wild Romance vertoond. De film over het leven van Herman Brood gaat die dag in première, en in het Groninger Museum een tentoonstelling over Brood geopend in de blauwe zaal van het Ploegpaviljoen. In De Pudding vindt na de filmvertoning een afterparty plaats met de vermaarde oude band van Brood: The Wild Romance. Op 5 november 2006 zou Herman Brood zestig jaar zijn geworden.
De Puddingfabriek is gelegen aan Viaductstraat 3a in Groningen. Reserveringen doe je via depudding.nl

Deel dit artikel
Back to top