Fashion

Lily Allen live

Amsterdam - De grote stouterik in de Engelse media is momenteel Lily Allen. Pete Doherty is eindelijk eens even uit the picture en de media richt zich massaal op deze bad girl. De zangeres en dochter van acteur Keith Allen, heeft er nogal een handje van weg om zich flink te bezatten en dan andere muzikanten schaamteloos te gaan afzeiken. En als we eerlijk zijn, moeten we zeggen, dat we dat heel erg leuk vinden. Wat een verademing, zo’n rebels meisjes-typje.
Al voor de release van haar album Alright Still was er een grote fuzz om Lily. Het nummer LDN werd via Myspace een grote hit, en tientallen blogs van amateuristische hobbyschrijvers hadden de Engelse dame al ontdekt en verwezen via hun blog door, naar een site waar je mixtapes van Lily kon beluisteren. Haar album, een mix van meisjespop, punk, ska, hiphop, en een vleugje reggae, is er een waar 8-jarige meisjes graag de hele dag naar luisteren en de verkeerde teksten meezingen, maar Lily heeft ook de volwassenen kunnen warmmaken met haar zorgeloze tunes.
De 21-jarige muzikante verhuisde zo’n 13 keer in haar jeugd, en stopte definitief met school toen ze 15 was. Ze luisterde toen al naar Blondie, Primal Scream en The Streets. Dat ze omringd wer door haar vaders bekende vrienden, waaronder kunstenaar Damien Hirst en Blur bassist Alex James zal zeker zijn effect op de jongedame hebben gehad. Haar zeer brede en ontwikkelde smaak in duidelijk terug te horen in haar stijl, die ondanks dat hij zoveel deeltjes van genres bevat, scherp en toch ook weer makkelijk in het gehoor ligt. Het blijkt dat Hollanders haar ook wel diggen, Lily’s single Smile bereikte naast de UK ook in Nederland de hitlijsten.
Onlangs werd Nederland toegevoegd aan haar zeer lange tourschema. Op 10 november doet Lily een eenmalig optreden in Nederland in de Amsterdamse Paradiso. Kaarten hiervoor kosten 17,50. De deuren van de zaal gaan om 19.30 open, het optreden vangt aan om 21.00uur.

Deel dit artikel
Back to top