Fashion

The Veils in concertlandelijk - Over twee daagjes landt Finn Andrews met zijn nieuwe, zorgvuldig uitgekozen aanhang op Hollandse bodem. Na een show in deSmet en optreden op Lowlands, krijgen degenen die het toentertijd te druk hadden, een herkansing. Vier maar liefst.
De albumhoes van het in september uitgekomen album Nux Vomica toont een filosofisch figuur met bleke huid, die apatisch in het niets start terwijl de rook van zijn pijpje langs zijn rode dikke lippen kringelt. U ziet; een gekwelde kunstenaar. De man op het album is frontman Finn Andrews.
Deze jongeman leeft voor zijn kunst, muziek dus, zoals nog maar weinigen dat doen. Finn zette namelijk vorig jaar zijn band aan de kant, om met nieuwe mensen een verse start aan te gaan voor een nieuw album. Het resultaat, Nux Vomica, liegt er niet om. Finn laat The Veils allesbehalve in de herhaling vallen, maar nog steeds die unieke sound te behouden. Vergelijkingen met Nick Cave en Joy Disvision zijn snel gemaakt, echter, dit is alles behalve een minpunt. Het harde werk van Finn, dat voor hem eerder noodzaak is en vanzelfsprekend, levert hem veel respect op, ook al zet hij zijn oude bandleden aan de kant. Uiteindelijk komt het neer op hoe goed zijn werk is, niet om hoe aardig hij nu in real life is.
Live op het podium is Finn ook al een genot, zijn bleke huid en zijn rauwe schrapende stem hebben iets nostalgisch en onaantastbaars. Kortom, ga zelf een Mona Lisa-achtige conclusie trekken, als het trio op het podium te vinden is. The Veils staan op maandag 2 oktober in de Oosterpoort in Groningen, 4 oktober in Tivoli, een dag later in de Effenaar in Eindhoven, en de laatste show op 6 oktober in Paradiso.

Deel dit artikel
Back to top