Fashion

Yeah Yeah Yeahs – Show Your BonesLee 'album van de week' - Ja Jippie Joepie, de Yeah Yeah Yeahs hebben eindelijk een nieuw album uit! We hebben er drie jaar ongeduldig op zitten wachten, maar in 2006 verrassen ze ons met hun geweldige tweede album Show Your Bones. Yeah Yeah Yeah! Karen O is back!
Het bleef lang stil rondom de New Yorkse rockband, hun debuutalbum Fever to Tell was enorm geliefd en de single Maps werd elk kwartier wel een keer gedraaid op de alternatievere radiostations. Maps zal dan ook bij velen in hun ‘Beste nummers ooit’-lijstje staan. Zangeres Karen O ging een tijdje met videodirector Spike Jonze en de band profiteerde hiermee van een fantastische videoclip van Y Control.
Met de single Gold Lion staan de Yeah Yeah Yeahs nu drie jaar later weer helemaal in de spotlights. Waar Karen O het met Gold Lion nou over heeft, blijft lange tijd een raadsel. “Gold Lion’s gonna tell me where the light is.”Wie, MGM’s gouden leeuw? Of halluniceert ze en probeert ze te kletsen met haar kat? De producer van Show Your Bones vertelde namelijk doodleuk in een interview met MTV dat het hele album over Karen haar kat gaat, en dat het eigenlijk Coco Beware zou heten. Later verkondigde hij nog wel netjes dat hij had zitten bulshitten. Het nummer werd geschreven voor een commercial, waar ze een gouden award mee wonnen op het Cannes Lions Advertising Festival. Gold Lion is hoe dan ook simpelweg fa-bu-lous. Show Your Bones is de Yeah Yeah Yeahs op hun best, op de retrotour, met die stevige rock en punk gitaren, gemeen geschreeuw en bluesy zang. Het album bevat stuk voor stuks hits, wat ongelooflijk is voor een tweede album. Het koste dan wel effe, maar Show Your Bones is een schot in de roos, die de pure rauwheid van rock en punk in een cool as fuck popjasje stopt die Karen O losjes om haar schouder draagt. Karen O met de altijd bloedrode lippenstift. Die outfits, de Tina Turner achtige poses, die sexyness, de perfect maar toch nonchalante hairdo’s en die knalrooie lippen... Karen O kan naar ons inziens nog wel eens het stijlicoon van 2006 worden. Wees gerust. Je kunt over haar heen kwijlen dit jaar, op 23 mei staan de Yeah Yeah Yeahs in de Melkweg. Er zijn nog een paar kaartjes voor dit optreden van het jaar...Het album van Yeah Yeah Yeahs kan je nu bestellen bij 'Lee into music' op good2b.com (Frederieke Janssen)

Deel dit artikel
Back to top