Fashion

Hoe kom je op het podium?

Breda - Op donderdag 23 maart kun je tijdens Dizkuzz in de Mezz weer fijne tips krijgen van kenners en discussiëren over een bepaald thema, met dit keer; Hoe kom je op het podium?
As usual zitten er natuurlijk deskundigen uit de muziekbranche klaar om al je vragen te beantwoorden en hun kennis en ervaringen met je te delen. Dit keer in het panel met een programmeur, een muzikant, een manager en een boeker.
In anderhalf uur tijd kom je onder andere te weten wat je moet doen om geboekt te worden, waar een programmeur op let en wat de rol van een boekingskantoor is.
Panellid Mischa van den Ouweland is actief geweest als programmeur van het Virus Festival in Eindhoven, European Culture Unlimited en op dit moment nog actief bij de Popronde. Hiernaast heeft hij het theaterprogramma van Studium Generale vier jaar lang samengesteld. Hij werkt sinds 2001 als kernscout voor de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Naast al deze bezigheden was hij een zeer verdienstelijke barpianist.
Panellid Lesley Grieten begon als ‘vriendje van de band’ als boeker/manager van Redivider. In 2000 werd hij door Mojo ‘van straat geplukt’ en gevraagd te komen werken als boeker en lid van de programma-commissie van Lowlands en Pinkpop. Na een reorganisatie waarbij de Nederlandse afdeling werd afgestoten, is hij Agents After All begonnen met oud-Mojo collega’s Henkjan Onnink en Coen Ter Wolbeek. Lesley werkt als boeker met acts als Brainpower, The Sheer, Ilse Delange, Postmen, Daniel Lohues, Veldhuis & Kemper, The Junes en Alamo Race Track.
Vincent Koreman is vooral bekend als ex-gitarist van de Travoltas. Hij draaide ook, al dan niet samen met zanger Perry, aan de knoppen bij het opnemen van de Travoltas-cd's en cd's van The Spades, The Riplets, Black Rodeo en het Noorse Goldenboy. Daarnaast maakt hij elektro onder de naam RA-X, garagerock onder de naam House of Destructo en runt hij zijn eigen platenlabel AngelMaker Records.
Bert Dondorff is programmeur van de Mezz en werd vorig jaar nog verkozen tot beste programmeur van het land en kreeg daarmee het IJzeren Podiumdier. Daarvoor werkte Bert in het Groningse Simplon, ook als programmeur.
Gespreksleider Arjo Klingens is muzikante (gitariste/zangeres/songwriter van o.a. Handsome 3some, La Kidda, Drillem). Daarnaast verzorgt zij gastlessen aan diverse conservatoria en de Rockacademie in Tilburg. Voor Dizkuzz is zij de vaste gespreksleider.
Dizkuzz vind plaats op donderdag 23 maart in de Mezz. De zaal gaat open om 18.45, aanvang is 19.00 en de entrée is gratis! Reserveren is aanbevolen en doe je via info@dizkuzz.nl
( Foto: Lisa van Leenen)

Deel dit artikel
Back to top