Fashion

Carnaval Brasil in Huize Maas

Groningen - Groningen kan niet meer zonder het Braziliaanse Carnaval! Na het geweldige succes van het feest in 2005, dat ruim 900 mensen heeft getrokken, organiseert Brazilie Holland Stichting ook dit jaar het Carnaval in Huize Maas. Om precies te zijn op zaterdag 4 maart vanaf 21.00uur kan iedereen weer los gaan op de swingende ritmes van de Samba!
Het programma bestaat namelijk weer uit een geweldige mix van muziek, shows, hapjes en drankjes uit Brazilië. De Groningse Academia Balança demonstreert Capoeira, de typische Braziliaanse combinatie tussen dans en vechtsport. Brasil Maravilha, een zeer goede batteria (percussiegroep), treed op met traditionele carnavalsdanseressen. En een geweldige show van Bumbum Brasil, die voornamelijk bestaat uit de Axé dans. Deze afro-brasiliaanse streetdance is een ware rage onder de jongeren van Brazilie. Tussen de acts door kan je met een Caipirinha in je hand dansen en genieten van de Braziliaanse muziek die de deejays draaien.
Natuurlijk is het de bedoeling dat iedereen in Braziliaanse carnavalskledij komt. Maar lukt dat niet dan is blauw, geel of groen ook goed. Wie het mooiste kostuum heeft maakt kans op een prijs! Tenslotte zal er een loting worden gehouden, waarbij je een vliegtuigticket kan winnen naar Rio de Janeiro of Rio of São Paulo naar keuze. Meer hierover is te vinden op www.carnavalbrasil.nl
De opbrengst van het Carnaval Brasil 2006 gaat naar een goed doel in Brazilie. Dit jaar zal de Brazilië Holland Stichting geld inzamelen voor een project in het dorpje Nova Ponte, Minas Gerais. In het dorp wordt een jamfabriek gebouwd waarmee een impuls wordt gegeven aan de plaatselijke economie. Maar het belangrijkste is dat de winst van de fabriek naar het kindertehuis Stella Maris en het Bejaardentehuis Padre Panfilio gaat.
Kaarten van €10 kunnen worden gekocht bij de ingang of in de voorverkoop bij Plato, Huize Maas en boekhandel Scholtens Wristers.

Deel dit artikel
Back to top