Fashion

Lee 'album van de week' Tiga

Sexor - Kwijlend kijk ik naar de cover; zongebruinde kop en face, zwoele blik, vaseline lipjes en de onmisbare blingbling in het oor. Onder het shirt schuilt nog een gouden kettinkje. Glad. Fout. Zo fout. Maar oh zo lekker fout. Slurp. Tiga’s looks zijn dan ook net zo slick en lekker als de vette beats en funky synths op zijn album Sexor. Al lang keken we d’r naar uit, de op single uitgebrachte You Gonna Want Me beloofde al zeer veel fijns op de dansvloer en elke ochtend liep ik dus heel eager de postbode tegemoet, en daar is ‘ie! Met de releasedata van 7 februari is Tiga’s Sexor het ultieme album van de week. Zo grijs als je overopa zal ‘ie gedraaid worden...
Met tracks als High School en Pleasure from the Bass voel je je weer als kind op een schoolfuif met ongegeneerde popdeuntjes. Muziek waar meisjes EN jongens op willen dansen, en vooral veel bij lachen en flirten. Flirten kan ‘ie wel, die Canadese jongeman, met covers, de 80’s, en met zijn diepe sexy zang. Nou ja praat, echt zingen doet en kan ‘ie niet, hoeft ook niet als je zulke vette nummers produceert en mickey mouse bretels draagt. Een waar zaterdagavondalbum, dat je thuis knetterhard opzet terwijl je je panty stay ups opheist, een dikke klont cocosvet in je haar smeert, ondertussen nippend van je wodka, een fuksiaroze smerige veeg op de rand van ‘t glas achterlatend.
Met deze woorden zal je duidelijk worden dat het album extreem gelikt en over de top gestyled is. Gestyled als in nummertjes gepikt van grootsheden als Talking Heads en in een nieuw ‘hip’ lederen electroclash jasje gestoken. Het album bevat veel jatwerk, maar om de knul nu hier op te gaan afrekenen? Blij dat er weer valt mee te zingen met Burning down the House! Zo ongeveer elke artiest doet aan covers, niet wegens lak aan inspiratie maar eerder als waardering voor hun inspiraties dan wel idolen. Maar een belachelijkere teksts als die van Brothers heb ik nog nie gehoord, maar deze onwijs achterlijke tekst maakt Tiga juist dat schattiepatattie, dat zielsveel van zijn broertje houdt. Ouder, niet wijzer, niet lijkend op zijn broer maar toch weer wel maar vooral zijn ze vrienden zoals broers, of nee, broers zoals vrienden dat zijn. (Hihi, je kunt je de moeite besparen om de deaper meaning te ontdekken.) En met het horen van 3weeks dank ik Tiga en schreeuw ik dansend uit dat electroclash nog lange niet dood is! U know U gonna want him...!
Het album van Tiga kan je nu bestellen bij ‘Lee into music’ op good2b.com

Deel dit artikel
Back to top