Fashion

Eerste namen Motel Mozaïque!

Rotterdam - De eerste namen zijn bekend; Mogwai, Emiliana Torrini, Vashti Bunyan, Madeleine Berkhemer en Abattoir Fermé staan van vrijdag 14 april tot en met zondag 16 april op Motel Mozaïque!
Het meerkunstenfestival Motel Mozaïque is een samenwerking van de Rotterdamse kunstinstellingen Nighttown, de Rotterdamse Schouwburg en TENT. Motel Mozaïque vindt alweer voor de zesde opeenvolgende keer plaats, dit keer in het paasweekend.
Op Motel Mozaïque word je getrakteerd op een organische mix van muziek, beeldende kunst en theater. Daarnaast (ver)leiden de Gidsen van Motel Mozaïque je langs onvergetelijke locaties in Rotterdam en markante gebeurtenissen binnen het festival. Evenals bij de voorgaande edities kun je natuurlijk overnachten in kunstwerken of op andere bijzondere locaties.
Motel Mozaïque heeft ook dit jaar weer innovatieve, gedreven kunstenaars uitgenodigd. De volgende muziek-acts zijn reeds bevestigd: Mogwai (de pioniers van de post-rock, met binnenkort een nieuw album), Emiliana Torrini (charmante singer/songwriter, in de stijl van CocoRosie), Akron/Family (viertal dat folk en post-rock weet te combineren), Battles (supergroep met leden van o.a. Helmet en Don Caballero die een genre op zichzelf vormen), Black Dice (intrigerende klankenbrij), Maxence Cyrin (pianist die klassiekers van o.a. Depeche Mode en Moby in een nieuw - piano - jasje steekt), Mi & L'au (prachtig resultaat van de liefde tussen een Fins fotomodel en een Franse muzikant), Tomàn (jonge post-rock honden uit Gent), Wolf Eyes (noise-band die eerder het voorprogramma voor Sonic Youth verzorgde), en Adam Green (jonge crooner met trekjes van Lee Hazlewood en Lou Reed).
Eerder stonden legendes als Nancy Sinatra en Arthur Lee al op Motel Mozaïque, dit keer is Vashti Bunyan uitgenodigd. Zij maakte haar debuut in 1965 en kreeg al snel de titel ‘vrouwelijke Bob Dylan’ (waar ze het overigens zelf niet mee eens was). Maar liefst vijfendertig jaar later is zij nu terug met een schitterende tweede plaat waaraan Devendra Banhart (het liefje van CocoRosie) en Joanna Newsom bijdragen leverden.
Op gebied van beeldende kunst kan Motel Mozaïque trots de naam van Madeleine Berkhemer prijsgeven. De Rotterdamse kunstenares heeft wereldwijd roem verworven met haar erotisch getint werk, van fotocollages tot sculpturen, van tekeningen tot zichzelf laten fotograferen. "Kunst zonder sexuele lading heeft geen bestaansrecht" aldus Berkhemer. Op Motel Mozaïque presenteert zij ‘Milly's Maserati show II’ waarbij onder andere drie erotisch uitgedoste auto’s zijn te bewonderen, waaronder een heuse Maserati. Ook zullen de sexy Berkhemer meisjes ‘Milly, Molly en Mandy’ een performance geven en heeft Madeleine Berkhemer de kunstenaars Otto Zitko, Ron van der Ende en Iris van Dongen uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan haar tentoonstelling.
Abattoir Fermé, een Belgisch collectief van theatermakers, speelt tijdens Motel Mozaïque de voorstelling ‘Moe maar op en dolend’. Deze Twin Peaks-achtige voorstelling is origineel, erotisch, gewelddadig, mysterieus en prikkelend, en zal na afloop zeker op het netvlies blijven staan. Theatermaakster Hanneke Paauwe staat bekend om haar korte voorstellingen met een gewaagde aanpak, gericht op kleine tot piepkleine groepen. Voorlopig tot slot, zal een nieuwe lichting van studenten van de Toneelschool Arnhem de gasten van Motel Mozaïque even uit de hectiek van het festival lichten voor mooie, indringende verhalen.
Hou good2b in de gaten voor meer info over Motel Mozaique, ook hier zal good2b net als op Noorderslag afgelopen januari weer aanwezig zijn! Verwacht informatie over het programma, artiesten, reports, foto’s en interviews met artiesten. Een gesprekje met Mogwai is reeds bevestigd...
De kaartverkoop voor Motel Mozaïque is reeds gestart. Er zijn vijf verschillende kaarten verkrijgbaar:
Dagkaarten:
€26 - Dagkaart programma voor Vrijdag €14 april 2006
€26 - Dagkaart programma voor Zaterdag 15 april 2006
Passe Partout:
€47 - Passe-partout programma voor 14 én 15 april, exclusief slapen
Overnachting
€20 - Slaapkaart voor Vrijdag 14 april 2006, inclusief ontbijt
€20 - Slaapkaart voor Zaterdag 15 april 2006, inclusief ontbijt
(Deze prijzen zijn exclusief eventuele administratie- en reserveringskosten)
Kaarten zijn te koop bij de 151 grotere postkantoren, de 33 GWK's, de 11 grotere VVV-kantoren, via de Ticketlijn (0900 300 1250), via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. In Rotterdam verkopen Nighttown Café, de Rotterdamse Schouwburg, Plato, Velvet Music, de Plaatboef en IT-Records dagkaarten en passe-partouts.

Deel dit artikel
Back to top