Fashion

Chicks on Speed in Het Paard – Den Haag

Chicks on Speed doen op vrijdag 27 januari een superfantastisch music & fashion event in Het Paard! Naast dat ze een modeshow doen met Haagse modestudenten, zullen ze ook het podium beklimmen om hun overdetop electro cult hits (Fashion Rules en Kaltes KIares Wasser) te spelen. Als dit nog niet spraakmakend genoeg is, de speedtantes hebben namelijk al behoorlijk lang geen voet meer op Nederlandse bodem gezet, nemen ze nog eens 3 artiesten mee: DJ Kid Ginseng en Chris Frantz en Tina Weymouth – Tom Tom Club!!!
Cicks on Speed is eigenzinnig, over-the-top en stoer; dames met ballen, yeah! De Chicks gaan inmiddels al wat jaren mee en richten zich naast de muziek ook op fashion, kunst, schilderen en zoveel meer creatieve uitspattingen. Kiki (Duits), Melissa (New York) en Alex (Australië) volgenden gezamenlijk een studie aan de kunstacademie in Munchen en zo ontstonden de ‘roots’ van een gefreakte samensmelting.
Twee jaar geleden traden Chicks on Speed voor het laatst op in Nederland en nu zijn ze terug voor een exclusieve show in het Paard van Troje, het is hun enige optreden in Nederland! Electro-punk van de bovenste plank door de dames die MTV onveilig maakte met hun anti-hits "We Don't Play Guitars" en "Fashion Rules!". Voor (of misschien wel tijdens) het concert vind een fashion show plaats met creaties die de Chicks samen met Haagse mode studenten en TAG in de dagen voor het concert ontworpen hebben.
Kid Ginseng is op dit moment dé electro hype in New York City en omstreken. Ongrijpbaar, ondefinieerbaar en onnavolgbaar combineert Ginseng turntabalism en strakke dark-electro in de stijl van Bunker en Adult. tot een unieke combinatie. Voor Kid Ginseng is het optreden in het Paard van Troje het allereerste buiten de VS; hij treedt maar zelden op, weigert stelselmatig zijn muziek op plaat te laten uitbrengen en is vrijwel niet te boeken…
En dan: Chris Frantz en Tina Weymouth, de onafscheidelijke rhythm section van Tom Tom Club en de legendarische new wave band Talking Heads maken op deze avond hun Europees debuut als DJ Team. Voor, tussen en na de sets zullen ze laten zien wat ze als plaatjesdraaiers in huis hebben. Totaal onvoorspelbaar, maar per definitie verrassend (en had je altijd al eens je exemplaar van "Stop Making Sense" willen laten signeren, dan is dit je kans ;-)
Het Music & Fashion Event met Chicks on Speed vindt plaats in Het Paard op vrijdag 27 januari. De zaal gaat open om 19.30uur en tickets kosten €14,99. Bestel je kaartje snel op Ticketservice zodat je tegen die tijd niet ‘s avonds met een pruillip thuis voor de buis zit.

Deel dit artikel
Back to top