Fashion

CD Alter Ego

Transphormed - These Germans know how to f*cking rock it! Met Transphormed levert Alter Ego een bruut album af, met remixen die je oogballen er uit laten ploppen en op het back-knopje van je cd speller doen drukken…
De twee duitsers Roman Flügel en Jörn Elling braken wereldwijd door na de enorme Rocker hit. Het nummer zorgde er pas echt voor dat de pleuris op de dansvloer uitbrak zodra de crowd de eerste beukende beats van Rockerrr hoort. Vreugde en blijdschap, drukspringend en gebarend en monden die proberen de hypnotiserende theremin (wieoowiieeeoooeh?) te imiteren.
Konden d’r maar elke maand zulke geniale platen uitkomen als van Alter Ego… In de tussentijd, wachtend op een compleet vers album, brengt het duo ons een remixalbum, Transphormed. Anders dan we gewend waren, maar techno en productie ten top.
Transphormed, niet te verwisselen met het eerdere Transphormer, verwijst met zijn titel naar het feit dat het album bestaat uit alleen maar remixen. Een fabulous geproduceerde plaat met de meest diverse producers bijeen.
Het eerste schijfje van het dubbelalbum bevat namelijk een geweldig grote verzameling van hun remixen, van de meest grandioze Duitse artiesten ooit. Van Human League tot 2Raumwohnung en Chicksonspeed. Meine Gute! Een popsong als die van 2Raumwohnung wordt dankzij de meester een grove harde techno beukplaat. Extreem vet is ook Primal Scream’s Autobahn. De synths en te wrede bleeps vliegen je om de oren, en zodra je denkt dat je het nummer denkt te snappen wordt er een brute beat over heen geflikkerd. Pfff! Wat hebben we hier dus? Een remix album dat op zijn beurt weer massaal gebruikt, misbruikt en gemixt zal gaan worden. Be aware! (Very very aware?)
Disc twee staat vol met andermans remixen, en wel van de grootste namen uit de er toe doende hippe dancescene: Tiefschwartz, Ricardo Villalobos en Riton. Villalobos doet Daktari terwijl Riton Tubeaction ef ververst. Verwelkom de aangename reactie van de Duitse scene op Alter Ego. Hiermee wordt het stampende Beat the Bush door Tiefschwartz een ultiem freaky dansbaar nummer en en en …
Kopen die hap. Haal Transphormed nu in de platenzaak. Beat the Bush.
(Oja, bespaar jezelf alsjeblieft en bekijk de bijgeleverde Bonus Videos ab-so-luut niet: genant! )

Deel dit artikel
Back to top