Fashion

Sven Väth 5 uur solo in 11

Amsterdam - 11 neemt op gepaste wijze afscheid van het jaar 2005 en doet dat met een ijzersterk programma voor de maand december. Met optredens van Detroit Grand Pubahs, Lindstrom & Prins Thomas, Rex the Dog, Alex Attias, Steve Bug en Chelonis R Jones naast local heroes als Joost van Bellen, Bart Skils, Josz LeBon, Monica Electronica en vele anderen belooft het een echte feestmaand te worden.
Maar nu al gaat er veel aandacht uit naar de man die op donderdag 29 december een speciale 5-uurs set zal brengen in 11: Sven Väth.
Het verhaal is bij sommigen al bekend. Sven was de vrijdag voorafgaand aan Mystery Land even komen buurten bij zijn maatje Ali Schwarz van Tiefschwarz. Hij had het zo naar zijn zin op de 11e verdieping dat hij met zijn typische Duitse accent, tegen iedereen die het maar wilde weten, zei : ‘This is the best club in Amsterdam. I want to play here’. Zo gezegd, zo gedaan.
Voor deze avond zal Väth geheel alleen de muziek voor zijn rekening nemen, van 11 uur ’s avonds tot 4 uur ’s nachts. De kenners weten dat Sven op zijn best is als hij lange sets draait waarbij hij volledig zijn gang kan gaan. De visuals worden verzorgd door Citizen, die tijdens de Dave Clarke avond op het Amsterdam Dance Event liet zien dat hij tot de nationale top van video artiesten kan worden gerekend.
Als DJ staat Väth op grote hoogte. Met zijn 41-jaar is hij een van de veteranen van de internationale dance scene, maar de laatste jaren lijkt hij alles behalve uitgeblust. Mede door de opleving van de Duitse elektronische muziek, draait Sven met meer flair en durf dan ooit tevoren. Zijn Cocoon-imperium, dat behalve een van de mooiste clubs in Europa ook een label, een boekingskantoor en clubavonden overal ter wereld runt, loopt als een trein. De vaste Cocoon-avond in Amnesia Ibiza, beleefde afgelopen zomer haar zesde en meest succesvolle seizoen ooit. De bijbehorende mix-cd ‘The Sound of the Sixth Season’ met daarop tracks van o.a. Shinedoe, Gabriel Ananda, Väth vs Rother, Mathew Jonson, Isolée en Jay Haze ligt sinds kort in de winkels.
Voor 15 krijg je 5uur lang Sven Väth solo, op donderdag 29 december in 11. Het gaat zeker uitverkopen dus zorg dat jij wel een kaartje hebt. De eerste 250 kaarten zijn voor 11_ben_je_zelf pashouders verkrijgbaar aan de receptie van 11, maandag tot zaterdag van 11 tot 17 uur. De resterende kaarten zijn vanaf in de voorverkoop verkrijgbaar via Concerto, Killacutz, Outland en Boudisque.

Deel dit artikel
Back to top