Fashion

Alice Rose live in Nederland

Landelijk - Wie is Alice Rose? Deze intrigerende Deense zangeres speelde de afgelopen jaren op Lowlands, Oerol, Robodock en op vele andere plekken in Nederland. Maar wie haar live heeft gezien, zal deze vraag niet eenvoudig kunnen beantwoorden.
Bij haar elektro-akoustische optredens liggen sampler, drumcomputer, Casio keyboard en effect-apparaten uitgestald over de tafel. Ze speelt ook viool en zingt met betoverende stem, terwijl ze steevast stijlvol gekleed gaat.
Maar elk optreden verschilt van het vorige. Haar repertoire strekt zich uit van folk-achtige luisterliedjes tot hippe electro en van lo-fi experimental tot uptempo dance. Alice Rose past zich als een kameleon aan aan haar publiek en de locatie. Wie haar live heeft gezien, is van één ding zeker: deze vrouw heeft het talent en de potentie om een bijzondere ster te worden.
Alice staat midden december 2 achtereenvolgende dagen in Rotterdam tijdens het Numoon festival, daarna kun je haar nog gaan bewonderen in Haarlem en Amsterdam.
Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december kun je tijdens Numoon fest twee dagen lang in Lantaren luisteren en kijken naar een smeltkroes van nu-jazz, nu-soul & funk, hiphop, electro, soundscapes, film, multimedia, poetry en live-painting. Showcases van nieuw talent, bekend en onbekend met als thema: ‘unity in diversity’. Het programma is samengesteld in samenwerking met nationale onafhankelijke labels, boekers en organisaties. Check www.lantaren-venster.nl voor de volledige line up en locaties.
Alice Rose live-data in Nederland:
Vrijdag 16 december: Numoon fest, Lantaren/Venster, Rotterdam (21.30) , € 15
Zaterdag 17 december: Numoon fest, Lantaren/Venster, Rotterdam (21.30) , € 15
Zondag 18 december: Patronaat café, Haarlem (21.45), gratis en voor nop!
Donderdag 22 december: Sugarfactory Pinkblink party, Amsterdam (22.30), tijdens Vreemd, met ook melancholische soul van singer-songwriter Sophie Zeyl. Vanaf 21.00uur, voorverkooptickets haal je voor €9,90 bij het AUB.
Voor mp3-tjes surf je naar www.alicerose.com

Deel dit artikel
Back to top