Fashion

Sound Architecture & Less=More @ Maassilo

Rotterdam - Op vrijdag 2 december slaan Sound Architecture en Less=More de handen ineen voor een feestnacht met een vrachtwagen aan kwaliteitsacts en DJ's. In de Maassilo (Graansilo) in de Rotterdamse Maashaven is het van 23.00 tot 05.00uur raak met spraakmakende gasten uit het buitenland en gewaardeerde underground aanjagers uit Nederland.
Om met de laatste groep te beginnen: DJ Melon uit Amsterdam is een spil in de Nederlandse minimal scene, Joachim vertegenwoordigt Sound Architecture, terwijl Cutapec regelmatig draait op de betere techno en minimal avonden, en de Nederlandse groep Jason And The Argonauts een van de weinige minimal acts zijn die ook live concerten verzorgen.
Op zich al een fraai affiche, maar het wordt nog veel fraaier met buitenlandse gasten als Trentemoller - die komt draaien met collega-Kopenhager DJ T.O.M. aan zijn zijde - en Parijzenaar Cabanne die platen maakt voor het gewaardeerde Perlon label uit Berlijn. Alleen al redene genoeg voor een tripje naar de Maashaven is Loco Dice die resident is van de club Circo Loco op Ibiza (ook wel bekend als DC10) en dit jaar werd uitgeroepen tot Beste DJ van het afgelopen seizoen op het vacantieeiland - wie zijn recente Cocoon mixcompilatie heeft gehoord, snapt waarom.
En dan hebben Sound Architecture en Less=More ook nog twee live acts in de aanbieding. Sleeparchive uit Frankfurt debuteert in Rotterdam als live act; zijn Sleeparchive label wordt in minimal kringen hoog aangeslagen en techno jock Joris Voorn compileerde (en mixte) twee Sleeparchive tracks op zijn recente Fuse mixverzamelaar.
De Amerikaan Shawn Rudiman - uit voormalige industriestad Pittsburg - stond deze zomer geprogrammeerd voor een Sound Architecture avond op de Duitse feestboot Stubnitz, maar moest toen wegens privé omstandigheden afzeggen. Dat gemis maakt hij goed met een live set waarin hij analoge machines als de Roland 909 en de 303 (de acidbak) flink onder handen neemt. Rudiman treedt op na de set van Loco Dice en sluit het programma af.
Sound Architecture en Less=More in de Rotterdamse Maassilo aka Graansilo ofwel gewoon in de Now & Wow! Op vrijdag 2 december van 23.00uur tot 05.00uur, kaarten koop je voor 15,- euro via beep.nl good2b geeft nu 3 x 2 plekken op de gastenlijst weg, kijk snel bij WINNEN!

Deel dit artikel
Back to top