Fashion

CD Wilco – Kicking Television: Live in Chicago

Kicking Television is in mei dit jaar in 4 nachten opgenomen in Chicago’s Vic Theatre. De rockband Wilco komt uit Chicago en stond deze zomer voor een uitgelaten en uitverkochte zaal te spelen. Vreemd om te bedenken dat Wilco nooit eerder een live album uitbracht, hoewel deze band juist staat voor een zeer gevarieerde en knappe liveshow. Wilco wordt door menig muziekcriticus dan ook vaak benoemd tot beste live act ooit. Kicking Televison is dus de eerste, en ook dit prachtwerk is meer dan je verwacht van een livealbum. De mooiste nummers van Wilco op één cd, op een superenergieke en sterke manier gespeeld, met tegenspel en reacties van het publiek inclusief enthousiast applaus en geschreeuw.
De zeskoppige band draait voornamelijk om supertalent Jeff Tweedy: stoer, beetje hees, rauw en toch ook gevoelig. Wilco’s geluid is ook al niet echt in een hokje te plaatsen, de poppy blues met gitaarriffs zijn knettergoed en de naslepen van de nummers zijn meeslepend. Meeslepend als in heerlijk om je ogen dicht te doen en mee te zweven op het geluid en dan vervolgens heel hard en enthousiast te gaan klappen. En je dan beseffen dat je niet bij het optreden bent maar gewoon thuis.
Het album bevat voornamelijk ouwe toppers maar ook vind je nieuwer werk en als afsluiter een speciale cover van funkicoon Charles Wright's 'Comment'. Wilco kreeg bij het produceren hulp van Jim Scott, die bekend is van zijn werk voor Tom Petty, Red Hot Chili Peppers, Dave Matthews en Johnny Cash. Al je favo nummers van Wilco bij elkaar op een (oh nee twee) plaatje (s).
In het hoesje vind je twee discs met in totaal wel 23 nummers. Het album werd gereleased in de tweede week van november en kun je nu halen in de platenzaak. Je kunt op de site ook alvast 4 nummers luisteren, ga dus naar www.wilcoworld.net. Met dit album kun je voorlopig weer even vooruit en hoef je niet nerveus te wachten op het vervolg van A Ghost is Born (2004.)

Zie hier de tracklist:

Disc 1:
01 Misunderstood
02 Company In My Back
03 The Late Greats
04 Hell Is Chrome
05 Handshake Drugs
06 I Am Trying To Break Your Heart
07 Shot in the Arm
08 At Least That's What You Said
09 Wishful Thinking
10 Jesus, Etc.
11 I'm the Man Who Loves You
12 Kicking Television

Disc 2:
01 Via Chicago
02 Hummingbird
03 Muzzle of Bees
04 One by One
05 Airline to Heaven
06 Radio Cure
07 Ashes of American Flags
08 Heavy Metal Drummer
09 Poor Places
10 Spiders (Kidsmoke)
11 Comment

Deel dit artikel
Back to top