Fashion

Kenny Dope bij Bacardi Batbeats

Nijmegen - Master At Work Kenny Dope komt zaterdag 19 november naar Nederland voor een live act op de 13e editie van Bacardi Batbeats in concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen! Samen met D-Rashid, Melly Mel en DJ Dansa zal hij tot vroeg in de morgen de nieuwste en meest opzwepende Future Latin Grooves aan het aanwezige publiek laten horen.
Kenny Dope houdt zich al vanaf de jaren tachtig bezig met de hip hop beats van de straat. Eerst organiseert hij street parties met zijn partner Mike Delgado en later begint hij door zijn kennismaking met Todd Terry onder de naam Masters At Work, samen met DJ Louie Vega. Zijn individuele doorbraak kwam met het album Bucketheads in 1995, met daarop de mega hit The Bomb. Een ander belangrijk moment was de uitkomst van het album The Nuyorican Experience. Ook hierop is zijn melting pot van house, jazz, funk, soul en hip-hop te horen.
Naast Kenny Dope, zal ook D-Rashid te horen zijn op Bacardi Batbeats. Deze Nederlandse DJ combineert al jaren tracks uit pure percussie, latin beats en crispy snares en veroorzaakte nagenoeg in zijn eentje de groeiende hype die Latin House heet. Vanuit zijn eigen productiebedrijf werd deze zomer voor het eerst LatinVillage georganiseerd, waar D-Rashid een breder publiek kennis heeft laten maken met de warme klanken van latin en salsa. Ook SalsaLounge is een creatief product van D-Rashid. Tot slot zullen Melly Mel en DJ Dansa in het café gedeelte van De Vereeniging zorgen voor de meer relaxte Latin Club sounds.
Na het veroveren van vooral de randstad, is het voor het eerst dat Bacardi Batbeats plaatsvindt in het oosten van het land. Door de Cubaanse oorsprong heeft Bacardi een sterke band met Latin-muziek. Met de Future Latin Grooves die op de Batbeats-feesten te horen zijn, brengt het merk met passie moderne Latin-dance dichter bij het publiek. Bacardi Batbeats is echter meer dan een mix aan moderne grooves en zwoele Latin-sounds: tijdens de feesten versmelten muziek, mode en interactieve media tot één geheel. Have a Bacardi @ Bacardi Batbeats, op zaterdag 19 november in Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen. Je vindt het gebouw op het Keizer Karelplein 2d in Nijmegen. Tickets voor Bacardi Batbeats zijn voor €15 te koop via ticketservice

Deel dit artikel
Back to top