Fashion

John Frieda City Trip: nightlife in Ibiza

Je kunt er niet onderuit, al wanneer je Ibiza binnen rijdt komen de enorme borden je tegemoet, lokkende teksten en uitzinnige beelden van alle grote clubs die je naar hun avonden proberen te lokken. Het allerbekendste is toch wel de Pacha, bekend om haar enorme terras, de populaire vip, resident Pete Tong en een zaal gehost door uberhippe Jade Jagger. De club valt op, omringd door palmbomen en met blauwe spotjes uitgelicht. Van binnen doet de inrichting enigszins Marrokaans aan, een grote trap leidt helemaal om de zaal heen en de club bestaat uit verschillende lagen met bovenop het dak een enorm terras. Het is hier kijken en bekeken worden, de champagne doet gretig aftrek en het krioelt van de golddiggers, oliesjeiks en bekendheden.
Bij Amnesia gaat het er over het algemeen iets wilder aan toe. Vooral op de superpopulaire Cocoon feesten van Sven Vath staat het hier helemaal vol. Ondanks de simpele uitstraling van de club weten zij met Wildlife sex en funk te brengen in de meestal kille minimal en techno sound. In de club heerst er een uitgelaten en wilde stemming en het publiek dat voornamelijk bestaat uit Spanjaarden en Italianen draaien -al dan niet onder invloed van het één en ander- helemaal door. Het kan niet op, zo gek mogelijk. Een welkome meerwaarde is de enorme windinstallatie die op de hoogtepunten van de beat een soort van wervelstorm creëert. Deze creëert zo’n kracht dat het zonnebrillen van gezichten afblaast en iedere keer weer een hoop verwarde mensen en kaspels achterlaat. Voor een paar minuten is de hele zaal gehuld in een koude mist, zie je helemaal niks en hoor je enkel het gejuich van de uitzinnige mensenmassa op de dansvloer. Uniek is dat de club sluit om zes uur in de ochtend om vervolgens twee uurtjes later weer open te gaan tot twaalf uur. In die twee uurtjes worden broodjes en water uitgedeeld, hoor je uit alle auto’s andere muziek en staan de mensen voor de club te dansen en zich op te laden voor nog een paar uurtjes clubbing. Wanneer je s’middags al behoefte hebt aan drukte en house moet je naar de Space, vooral op zondagochtend -We Love Sundays at Space- is het hier afgeladen vol. Toch zijn er velen die beweren dat het overdekte terras van Space niet meer is wat het is geweest. Zij prefereren het terras van DC10 op maandag en woensdag als ultieme afterparty. Het lijkt hier soms op een scène uit From Dusk till Dawn, zo grimmig kan de sfeer zijn. Ga hier niet op je hakjes naartoe, maar met een grote zonnebril, dansen zul je moeten want zitplekken zijn er simpelweg niet.
Nieuwkomer deze zomer was Penelope, een middelgrote club waar 1600 mensen inpassen, gevestigd tussen Pacha en El Divino. Een nieuwe club beginnen in Ibiza is erg dapper aangezien het ontzettend moeilijk is om je naast de bestaande grote jongens te profileren. Maar het lijkt erop alsof Penelope erin geslaagd is een stukje marktaandeel te bemachtigen. Met de Dior-achtige shows en een hele goede aankleding onderscheidt zij zichzelf van de anderen.

Deel dit artikel
Back to top