Fashion

Naar het strand in Amsterdam!

Jawel! Het mooie weer komt weer uit de lucht vallen en het strandseizoen is niet alleen aan de kust begonnen. Ook in de grote steden van ons land, worden de heerlijke stadsstranden weer geopend. good2b heeft in Amsterdam rondgekeken en de fijnste stadsstranden en andere relaxte zonspots voor je op een rijtje gezet.
Stranden:
Blijburg aan Zee, het zandstrand van het nieuwe eilandencomplex IJburg is sinds 1 mei weer open. Blijburg biedt niet alleen een sfeervol strand maar ook een strandpaviljoen met bar en open keuken. Elke avond kun je dansen bij het kampvuur en zijn er optredens. Het strand is zo’n 250 meter lang en veertig meter breed en ligt op het Haveneiland Oost. De pret duurt tot september, want hierna worden er huizen gebouwd op deze plek.
Strand West (website onder constructie) is het nieuwe strand van Amsterdam, wat 14 mei opent in de Houthavens (Westerpark). Dit Strand West pakt het meteen groot aan: een breed zandstrand met een panoramisch uitzicht over het water van het IJ. Lekker luieren in een hangmat of zitzak, een cocktail drinken, tapas eten, of een potje beachvolleyballen. Kinderen kunnen een ritje maken in de zweefmolen of van het uitzicht genieten in het minireuzenrad. Op echt mooie dagen gaat de barbecue aan of komt de paellapan tevoorschijn. Vrijdag, zaterdag en zondag staan de koks klaar voor culinaire hoogtepunten in het restaurant.
Amsterdam Plage komt ook weer terug, op het Stenen Hoofd. Amsterdam Plage was eerder al een succes en zal dat dit jaar zeker ook weer zijn. Zitzakken, flessen rosé, lekker eten, leuke mensen en een zandberg gezelligheid: dat is Amsterdam Plage. Het strand is dagelijks te bezoeken van 15 juni tot en met 15 september.
Nemo Summertime, op het groene dak van het Nemo, is geen strand in de klassieke betekenis van het woord, maar toch waan je je hier in Zuid-Frankrijk, Spanje of een andere zonbestemming, dankzij de palmen, de grote zandbak, de waterval en het splashing Waterwonder. Voor jong en oud is er genoeg te doen. Het hele gezin kan overdag en ook ’s avonds na het werk even relaxen met een hapje en een drankje op de felgekleurde strandstoelen. Open van 4 juli tot en met 4 september.
Andere relaxte zonspots:
De supperclub Oase is een varend paradijs op het dek van de supperclubcruise. Hier kun je lekker luieren op kussens op het zonnedek onder het genot van een glaasje rosé en een bijpassend hapje, met op de achtergrond heerlijk relaxte zomerse klanken. Ondertussen vaar je loom over het IJ en gaat hier en daar voor anker op bijvoorbeeld het Java-eiland, de Oranjesluizen, Blijburg of het eiland Pampus. Aan boord kun je loungen in La Salle Neige, op grote witte kussens en witte ligbedden. Maar wie in een andere stemming is kan ook kiezen voor zwart in Le Salon Noir.
Werck, het restaurant aan de Prinsengracht bij de Westerkerk, heeft een van de mooiste en ruimste terrassen van Amsterdam waar maar liefst zo’n 200 terrasgangers een plekje kunnen vinden. En zonnen kun je hier ook op strandbedden die op de 1e verdieping van het buitenbalkon staan opgesteld. Lekker liggen, met hapjes en drankjes binnen handbereik en je kunt ook nog een dansje wagen als de zon onder is…
Het Park: het Westerpark, het Oosterpark, het Sarphatipark en uiteraard het Vondelpark: het zijn er een paar uit het fijne parkaanbod wat Amsterdam rijk is. supermarkt in, lekkere dingen halen en chillen maar!
good2b wenst je veel plezier in de zon!

Deel dit artikel
Back to top