Fashion

We Are The Night

Landelijk - Het nieuwe album van de Chemical Brothers komt uit op 29 juni! Met hitsingle 'Do it Again' die op 18 juni al uitkwam, heb je alvast een voorproefje gekregen van weer een mooi staaltje muzikale chemie tussen de Engelse Tom en Ed. Met hun geëxperimenteer van strakke synthersizersound weten ze al meer dan tien jaar telkens weer een onverwachte, verbluffende en vernieuwende albums neer te zetten.
Samenwerking met andere artiesten heeft op de albums van de Chemical Brothers altijd veel aandacht gekregen. Van Noel Gallagher, Bernard Sumner en Bobby Gillespie tot Schooly D, k-os en Q-Tip. Maar het belangrijkste is toch de experimentele fase die in de voorafgaande maanden in de studio plaats vindt. Maanden klooien, uitproberen en pielen in de studio op zoek naar een nieuw geluid, iets waarvan je instinctief weet: raak! En dan ineens is er weer iets magisch geboren. Dat is de basis van de typische Chemicalsound en dat is wat elk album nog steeds vernieuwend maakt.
De gebroeders Chemie bestaat uit Tom Rowlands en Ed Simons, die beiden middeleeuwse geschiedenis aan de universiteit van Manchester studeren. In een spannende tijd waarin bands als New Order de basis legde voor een bloeiende indie scene, die zich vermengde met de euphorische energie van de acid house werd Manchester tot Madchester. Electronische pop, rock en club beats smolten samen en Tom en Ed voelden zich hier helemaal in thuis. In 1992 begon het duo in een aftandse club ergens in Manchester te experimenteren en we weten inmiddels hoe het afgelopen is.
Na vijf albums, drie Grammies, vele hitsingles en miljoenen verkochte albums weet knettert de Chemical sparkle nog steeds. Op 'We Are The Night' hoor je de Canadese dichter Bill Bissett zijn gedicht 'an ode to d.a. levy' uit 1967 reciteren, West Coast rapper Fatlip legt de levenscyclus van de zalm uit op één van de meest nukkige beats die de Chemical Brothers ten gehore bracht. Er staan tracks op met singer-songwriter Willy Mason en de opkomende Londenaar Ali Love. Verder werd er samengewerkt met de populaire Klaxons en Lightspeed Champion voor de nummers 'All Rights Reversed' en The Pills Won’t Help You Now. 'We Are The Night' brengt wederom innovatieve sound ten gehore, van dance-destroying beats, sterke songs, experimentele melodiën, en veranderende emotie. good2b geeft 2 x de CD 'We Are The Night' weg!Kijk snel bij WIN! De actie loopt tot 8 juli.

Deel dit artikel
Back to top