Fashion

Eten voor het goede doel

26 Michelin-sterren in Grand Hotel - De twaalf allerbeste chefkoks van de afgelopen jaren, gezamenlijk goed voor 26 Michelin-sterren, komen bij elkaar op 4 en 5 november. Ze bereiden tijdens het vijfde Stars, Food & Art hun 'signature dishes' in The Grand in Amsterdam. Maar zoals de naam Stars, Food & Art al zegt is er meer dan eten alleen. Ellen ten Damme en Trijntje Oosterhuis treden op tijdens het evenement. De sublieme gastronomische ervaring wordt niet zomaar georganiseerd. Een substantieel deel van de couvertprijs komt ten goede aan het project 'Samen in Amsterdam' van het Nederlandse Rode Kruis. Gasten die een couvert kopen, krijgen overigens een fikse korting op een overnachting in The Grand. Dus je kan het laat maken.
De twee drie-sterren-chefs uit Nederland zijn present: Jonnie Boer van Librije in Zwolle, en Sergio Herman van Oud Sluis uit Sluis. Verder nog tien tweesterren koks, vier uit Nederland, vijf uit Frankrijk en een uit Italië.
Tijdens twee stijlvolle gala-avonden bereiden de chefs elk hun 'signature dish'. De chefs werken hierbij nauw met elkaar samen. Dit is bijzonder, want de meeste chefkoks kennen elkaar amper. Sommelier Hans Tuin van The Grand selecteert en schenkt de bijpassende wijnen. De presentatie van de avonden is in handen van de presentatrice en connaisseur Astrid Joosten.
Je kan vanaf nu reserveren voor Stars, Food & Art in Sofitel Legend The Grand via www.starsfoodart.com of 020-5553263. De exclusieve plaatsen zijn € 650,- per couvert (6 gangen inclusief wijnen). Meer over het goede doel 'Samen in Amsterdam’ hier.

Deel dit artikel
Back to top