Fashion

What (not) to eat 2011

Leuk (kook)boek - Elk modeseizoen wordt ons door de goeroes toten met het kleinste accessoire verteld what (not) to wear. Maar op eetgebied staan wij consumenten behoorlijk in de kou. Waar kunnen we terecht met prangende vragen als: Kan prosecco nog wel in 2011? En hoe zit het met espresso? Of zwarte peper?
What (not) to eat 2011 geeft de antwoorden. 2011 wordt het jaar van de punk in food. Gedomineerd door een naar de punkperiode van de late jaren zeventig verwijzende anarchistische undergroundhouding. Van stropen, dat een nationale hobby onder chefs en foodies aan het worden is, tot Direct Trade – het rechtstreeks inkopen door onafhankelijke branders van bonen bij de koffieboer – geldt het punkadagium ‘Do It Yourself, make your own rules!’ Foodrules, in dit geval. Om met Amerika’s foodgoeroe Michael Pollan te spreken.
Verder moet prosecco nu echt inschikken voor cava en wordt de pepermolen steeds vaker gevuld met witte peperkorrels. En espresso? Zelfs al is slow coffee de Nieuwe Troost, wie een espressootje scoort, hoeft niet schichtig om zich heen te kijken. Het kan namelijk nog. Ook in 2011!
Aan de hand van de vijf windrichtingen - noord, oost, zuid, west & hart - biedt Marjan Ippel een hapklaar overzicht van de belangrijkste invloedsferen in ons dagelijkse eten en drinken. Van what’s hot & what not. Naast trendrecepten, adressen en foodlingo, wijzen second opinions van (inter)nationale eetweters de weg in de huidige eetmodes (en -mores). Food=fashion!
Prijs 19,50 Te koop: bij de boekhandel of via www.talkinfood.nl, isbn 9789491086014
Good2b via facebook volgen:

Join us!

Deel dit artikel
Back to top