Fashion

Café-restaurant Neva

Amsterdam - In de gloednieuwe Hermitage (Amstel 51) in Amsterdam heeft Café Restaurant Neva haar deuren geopend. Neva is gevestigd in de Oostvleugel van het zeventiende eeuwse monumentale gebouw Amstelhof en heeft haar naam te danken aan rivier de Neva in St.-Petersburg, waarlangs het oorspronkelijke Russische Staatsmuseum de Hermitage zich bevindt. In Neva komen kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samen.
Het moderne Café Restaurant met 34 hoge ramen biedt ruimte aan zo’n 200 zitplaatsen en heeft een panoramisch uitzicht op de binnentuin. In een beschutte hoek aan de achterzijde van de Hermitage Amsterdam, waar tevens de Hermitage voor kinderen is gevestigd, bevindt zich een groot en zonnig terras (150 zitplaatsen) voor een drankje en een kleine maaltijd.
Verschillende topkoks, die zich hebben verenigd als Les Patrons Cuisiniers, zullen een wisselend menu samenstellen geïnspireerd op de kunsttentoonstelling van dat moment. In de modern klassieke menukaart van Neva zijn Russische invloeden terug te vinden; brood wordt gebakken volgens authentiek Russisch recept, terwijl de dagverse patisserie met behulp van Russische patissiers is ontwikkeld. Je ziet de Chef de Cuisine met zijn brigade in zijn open keuken aan het werk!
De inrichting wordt verzorgd door Merkx + Girod interieurarchitecten, die ervoor hebben gezorgd dat de meterslange natuurstenen bar centraal staat in de inrichting. Onderdeel van de bar zijn de indrukwekkende wijn klimaatkasten, waaronder een interessante selectie van 16 wijnen ‘by the glass’, de patisserievitrine en de cocktailbar. In Neva kunnen de museumbezoekers en horecaliefhebbers gedurende de dag terecht voor een snelle, eenvoudige of een meer uitgebreide lunch. ’s Avonds is Neva de ideale plaats voor een kwaliteitsdiner á la carte’ of later op de avond, na bezoek aan een van de omliggende theaters zoals Carré en de muziektheater, voor een licht souper. Gedurende de avond of op verzoek is valet parkeerservice beschikbaar. Café-restaurant Neva is iedere dag geopend vanaf 10 uur ’s morgens tot 01 uur ’s nachts (op zondag tot 18 uur).

Deel dit artikel
Back to top