Fashion

Salone del Gusto

Turijn - De Salone del Gusto, in normaal Nederlands de Salon van de Smaak is dé ultieme beleving van de Slow Food beweging. Wil een moslim naar mekka, elke foodie moet minstens één keer in zijn leven naar Turijn. Eens in de twee jaar staat deze Noord-Italiaanse stad volledig in het teken van food, slow food. Werkelijk iedereen met een passie voor eten komt af op dit walhalla van kazen, twintig jaar oude balsamico’s, bijzondere vissoorten, oliën en wijnen. Van de geitenwollensok tot zijne bijna majesteit Prins Charles. De laatste natuurlijk om zijn eigen bio-voedsellijn, Duchy Originals te vertegenwoordigen.
Slow Food, de organisatie die als tegenbeweging werd opgericht tegen fastfood, met de Italiaanse Carlo Petrini als roerganger, wint steeds meer aan terrein. Niet gek in het huidige tijdperk van bewustwording waarin respect voor het ambachtelijk gemaakte product, bedreigd door de toenemende globalisering, weer op de agenda is komen te staan.
Gaat je hart sneller kloppen als je praat met een Kaapverdiaanse schapenherder die je zijn kaas laat proeven? Heb je papillen op steeltjes bij het zien van rauwmelkse kazen, oftewel ben je een salonfähige foodie? Dan is een herfsttrip naar de Salon van de Smaak in Turijn zeker aan te raden!
Combineer het met een paar dagen in een agriturismo in Piemonte, een regio die in gastronomisch opzicht ontzettend veel te bieden heeft: van Barolo’s tot hazelnoten en uiteraard de op dit moment zo bejubelde witte truffels van het plaatsje Alba. De Slow Food beurs vindt plaats van 23 tot en met 27 oktober, in Turijn. Je kunt het beste met de auto gaan, de treinen willen nog wel een staken in Italië.

Deel dit artikel
Back to top